Yamaha PW-X3 + SpeedBox 3.3 ile 99 km/h hız sınırı aktif edilmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PoseidonWhisper
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 123
  • Etiketler Etiketler
    neden
Merhaba,

Amcaoğlumun e-bisikletinde Yamaha PW-X3 motor bulunmakta ve SpeedBox 3.3 (Bluetooth'suz versiyon) modülü kullanılmakta.

Şu anda maksimum 45 km/h hıza çıkabiliyoruz ancak hedefimiz 99 km/h görmek. Öncelikli amacımız bu hız sınırını aşmak.

Kurulum Bilgileri:
  • Modül: SpeedBox 3.3 (Bluetooth olmayan model).
  • Uygulama: SpeedBox App yüklendi ancak "No devices bulundu" hatası alındığı için ayarlar uygulama üzerinden yapılamıyor.
  • Manuel ayar: High moddayken LIGHT tuşuna ↑↓↑↓ kombinasyonuyla giriş yapılıyor. Ekranda "9.9" veya "99 km/h" ibaresi görülüyor.
  • Hız limiti ayarı: High modda üç mod aşağı → üç mod yukarı kombinasyonuyla hız limiti 5 km/h artışlarla ayarlanabiliyor. Teorik limit 99 km/h.
  • Performans: Normalde 20–25 km/h sonrası motor desteği kesiliyor. Modül ile 45 km/h’ye kadar çıkılabiliyor ancak daha fazlası mümkün olmuyor.
Sorularım:
  • SpeedBox 3.3 ile 90–99 km/h arası hız limiti ayarlayıp bu değeri gerçek kullanımda görebilen oldu mu?
  • Gerçek hız ölçümünü hangi yöntemle yaptınız? (GPS, bisiklet uygulamaları, radar vb.)
  • Uygulama ile kurulum yapabilen var mı? Bluetooth bağlantı sorunu yaşayan başka kullanıcılar oldu mu?
  • 45 km/h sonrası hız sabit mi kalıyor yoksa dalgalanma yaşanıyor mu? Bu noktada motor desteği kesiliyor mu?
  • 90 km/h üzeri hızlarda fren, süspansiyon ve şasi güvenliği nasıl sağlanıyor? Ek önlem alan oldu mu?
  • Yasal durumlar, sigorta, denetim veya trafik muhataplığı yaşayan var mı?
  • SpeedBox modülü elle net ve kademeli olarak hız limiti belirlemeye imkân tanıdığı için oldukça kullanışlı. Ancak 99 km/h desteğini gerçekten aktif hâle getirmek için doğru adımları uygulamak gerekiyor.

"Limit yükseltme mantığı" tam olarak anlaşılmış değil. Bu özelliği başarıyla kullanan ve pratikte sonuç alabilen var mı? 99 km/h desteği gerçekten çalışıyor mu?

Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cihazı alırken hızını bilerek aldınız, neden şimdi oynama ihtiyacı duyuyorsunuz?

Batarya ve kablolar bu durumu tolere edecek mi, onu geçtim zaten motor sargı yakacak. Batarya ömrünü kısaltmakla birlikte menzil de azalacak.

Frenler cihazın hızına göre üretilmiş, yüksek hızlarda stabil fren desteğin olmayacak.

Bisiklet ile o tarz hızlar çok tehlikeli, motosiklet kadar dengeli bir yapısı yok.

Bisikletin jant genisligi 1.75" ya da dag bisikleti olsun hadi 2". O hizlarda ince tekerleklerle yol tutusu kesinlikle kaybedersiniz. Parcalarinizi toplarlar polisler otobandan. Cesedinizi degil ama ceset parcalarinizi verirler sari torbada ailelerinize.

Tamam, ama bisiklette pedal çevirmek istiyorum; motor o kadar akıcı şekilde devreye giriyor ki hemen desteği hissediyorum. Bu motorlar gerçekten güçlü ve yeni nesil. Bu yüzden bisikletin üzerinde 2 dakikadan sonra sıkılmaya başlıyorum, çünkü 25 km/s sınırı bana çok düşük geliyor. Normal, yani elektrikli olmayan bir bisikletle bile en az 45 km/s hızla rahatlıkla sürebiliyorum. Dolayısıyla insan bu keyfi alınca bir üst seviyeyi denemek istiyor. Şunu net söyleyebilirim: Bu hızları her zaman kullanmıyoruz zaten. Aslında motorun gerçek gücünü de tam anlamıyla kullanmıyoruz. Sorun, büyük ihtimalle yönetmeliklerle ilgili. Yoksa üreticiler bu çipleri zaten bu potansiyele göre tasarlıyor. Yurt dışında bile polislerin bu konuda sürücüleri çevirdiğini, kontroller yaptığını gösteren birçok video izledim. Amaç hız yapmak, yarışmak ya da birine zarar vermek değil. Bu kadar keyif aldığımız bir cihaz için — bilgisayar donanımları gibi düşünürsek — neden bir nevi “overclock” yapmayalım?

Tekerlek asla ince değil
Havasını da indirip kullandığımızı belirtmek de gerekir.
Yamaha Moro 07: 27.5″ teker kullanıyor; ön ve arka 2.6″ lastiklerle geliyor

Konuyu açıklığa kavuşturup insanlara yararlı olması açısından güncelliyorum:

Saygılarımla
Bara Krejci
Satış Temsilcisi
b.krejci@speedbox-tuning.com
+420 725 589 483
speedbox

Dişlileri değiştirmek bana da mantıklı geldi.
Sonuçta tabana kuvvet olacak ki o hızları bulalım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…