Catimen

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Yan evde babaannem ve bakıcısı kalmakta. Bakıcı internet erişimi istemekte, biz zamanında babaannemin durumunu kontrol edebilmek için bir Wi-Fi uzatıcı ve kamera almıştık, uzatıcı ile babaannemin evinde çok az çekmekte sadece kameraya bağlanabiliyoruz normal internette gezilemeyecek derecede az çekiyor. Şimdi biz bu eve nasıl internet sağlayabiliriz? Bir uzatıcı daha alıp uzatıcıya bağlamak mümkün müdür? Veya oraya da bir router alıp ona Ethernet kablosu çekerek aynı interneti kullanabilme gibi bir şey olabiliyor mu? Hiçbir şey olmazsa yeni bir internet bağlatacağız gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler arkadaşlar elde ikinci bir router vardı, 192.168.1.1 adresinden router ayarlarına girip Bridge moduna geçirdim ve DHCP özelliğini kapattım şu an 2. router'a bağlanabiliyorum kablosuz olarak. Uzun bir ethernet kablosu alıp yan binaya taşıyacağım.

Teşekkürler arkadaşlar elde ikinci bir router vardı, 192.168.1.1 adresinden router ayarlarına girip Bridge moduna geçirdim ve DHCP özelliğini kapattım şu an 2. router'a bağlanabiliyorum kablosuz olarak. Uzun bir ethernet kablosu alıp yan binaya taşıyacağım.
Teknik olarak yapabileceğiniz başkaca bir şey yok. Ancak yapacağınızın T.Telekom kurallarına göre suç olduğu konusunu (bu veya benzer şekillerde bir abonenin, abone olmayan bir adresle internetini paylaşması) hatırlatmak isterim. Tespit edildiğinde başınız fena halde ağrıyabiliyor. Aynı bina içinde bile olsa, diğer adreste oturan aynı kişi bile olsa (yani kişinin aynı binada 2 ayrı dairesi var...) yapılan paylaşım suç sayılmakta...

Son düzenleyen: Moderatör: