OnePC

Uzman
Örnek veriyorum Fiziğin 1. ve 2. Ünitesini çok rahat bir şekilde çalışıyorum, ama 3. Ünitesini anlamadım çalıştığım halde. Sonra ondaki sonraki konulara geçemiyorum hem heves kalmıyor hemde yok yani geçemiyorum. Geçen sene 12. Sınıfken çok yaşadım bu sorunu. Bu senede yine aynısı olursa nasıl bir yol izlemeliyim?

Anlayana kadar çalışacaksın. Biraz psikopatlığa giriyor ancak sadece türev çalıltığım hafta oldu ilk öğrendiğimde(tavsiye etmem). 11 fiziğinin newton kısmı birbiriyle bağlantılı ha çok moralini bozuyorsa elektrik ve manyetizmaya geçip newton kısmını sonra halledebilirsin.

1-2 demek yerine direkt konuyu söyleme şansın var mı hocam, o şekilde bir tavsiye verebiliriz. Onun dışında konular genellikle bağlantılı oluyor, anlamadan atlamamak lazım. Gerekirse daha fazla soru çöz ve video izle, öbür konulara çalıştığın sürenin 2-3 katı daha fazla zaman ver ama anlamaya çalış.

Konusundan konusuna göre değişkenlik gösterir de bence bir konuya iki gün vakit ayırılmalı. Sonraki gün yeni konuya başlamadan önce o konuyu, 10 dakika olsa da tekrar edin. Akılda daha da kalıcı olur. Haftalık ve aylık tekrarlar da önemli. Beyine, konunun önemli olduğunun mesajını verirsiniz ve akılda daha kalıcı olur.

1-2 demek yerine direkt konuyu söyleme şansın var mı hocam, o şekilde bir tavsiye verebiliriz. Onun dışında konular genellikle bağlantılı oluyor, anlamadan atlamamak lazım. Gerekirse daha fazla soru çöz ve video izle, öbür konulara çalıştığın sürenin 2-3 katı daha fazla zaman ver ama anlamaya çalış.
Mesela hocam Fizikte Hareket. Kimya da Kimyasal Türler Arası Etkileşimler.

@OnePC, günlük, haftalık, aylık tekrarınızı yaptığınızda ve soruları bitirdiğinizde, anlamama gibi bir ihtimaliniz yok.