RockyHighway79
Üstün
Onu çizdirme abi işte, anısı var...
Bizi yapay zekadan ayıran şey bu işte. Biz görmediğimiz şeyleri hayal edip çizebiliriz, yazabiliriz. İnsan kadar yaratıcı değil yapay zekalar. İnsanların yaratıcılığının ucuz birer kopyaları.Hiçbir edebiyat serisinde bardağın tamamen doldurulduğunu görmedim. Yapay zeka, görmediği bir şeyi çizemez. İnsanlar gibi.
Salgam olmus bu.
Biz olmayan hiçbir şeyi hayal edip çizemeyiz. İnsan yaratıcılığı ise tamamen algı. İnsan beyni ile yapay zekayı ayıran tek şey beynin elektrokimyasal etkileşimleri ile bilgisayardaki transistörlerin elektrik akışı. Bilgisayardaki ilkel olduğu için insan aklından üstün değil sanılıyor.Bizi yapay zekadan ayıran şey bu işte. Biz görmediğimiz şeyleri hayal edip çizebiliriz, yazabiliriz. İnsan kadar yaratıcı değil yapay zekalar. İnsanların yaratıcılığının ucuz birer kopyaları.
Olmayan şeyleri bilim kurgu romanlarında hayal edip kelimelere döktük. Tepesine kadar dolu şarap kadehini de konu sahibi düşündü. Belki aramızda tepeleme şarap içenler vardır. Ben de içtim ama belli ki konu sahibi içmemiş ve görmemiş. Ama onu hayal etmiş. İstese bir resme dönüştürebilir. Yapay zeka bunu yapamaz. Çünkü bizim ona verdiğimiz kadar bilgiye sahip. Fazlasına değil.Biz olmayan hiçbir şeyi hayal edip çizemeyiz. İnsan yaratıcılığı ise tamamen algı. İnsan beyni ile yapay zekayı ayıran tek şey beynin elektrokimyasal etkileşimleri ile bilgisayardaki transistörlerin elektrik akışı. Bilgisayardaki ilkel olduğu için insan aklından üstün değil sanılıyor.
Sen de doğadan gördüğün ve aldığın kadar bilgiye sahipsin. Bilgi zebille inmiyor sana da.Olmayan şeyleri bilim kurgu romanlarında hayal edip kelimelere döktük. Tepesine kadar dolu şarap kadehini de konu sahibi düşündü. Belki aramızda tepeleme şarap içenler vardır. Ben de içtim ama belli ki konu sahibi içmemiş ve görmemiş. Ama onu hayal etmiş. İstese bir resme dönüştürebilir. Yapay zeka bunu yapamaz. Çünkü bizim ona verdiğimiz kadar bilgiye sahip. Fazlasına değil.
Maytap geçiyor galiba.İnternette birçok kişi, yapay zeka araçlarına ağzına kadar dolu bir şarap bardağı çizdirmeye çalıştı. Deneyenlerin birçoğu ağzına kadar dolu bir şarap bardağı yerine yarısı dolu bardak çıktısı aldılar. Siz de deneyin bakalım ne kadar yakın bir sonuç alacağız.
Aşağıda ChatGPT, Microsoft Copilot, X Grok ve Google Gemini üzerinde denenmiş birkaç çıktıyı görebilirsiniz.
Microsoft CopilotEki Görüntüle 118408 Eki Görüntüle 118409
Google GeminiEki Görüntüle 118414 Eki Görüntüle 118415