Detaylar
Kim cevapladı?Hayır.
Kısa vadede mümkün değil. Sadece kod yazması yetmiyor. Ne zaman ki yapay zeka soyut düşünmeyi de becerebilecek hale gelir, yazılımla soyut düşünmeyi harmanlayabilir, işte o zaman bitirme ihtimalini düşünmeye başlarız.
Son düzenleme:
1861
Becerikli
Bir tarafımdan attığımı düşünmenizi istemem ama 2 yıl içinde meslekler değişecek. Bir devrim gerçekleşiyor ve hayal bile edemeyeceğimiz hızda.
Bundan 1.5 yıl önce mavi yaka risk altındaydı şimdi birden beyaz yakaya döndü.
Bundan 1.5 yıl önce mavi yaka risk altındaydı şimdi birden beyaz yakaya döndü.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, eğer o seviyeye gelirse zaten dünya üzerindeki herhangi bir mühendisliğe gerek kalmaz zaten.Evet, soru başlıktaki gibi. Malum ChatGPT ve Gemini kod yazabiliyor. Bunların daha da gelişip ileride yazılım mesleğini tümden yok edebileceğini düşünüyor musunuz?
Mühendislerin görevi amele gibi matematik ya da kod yapmak değildir. Mühendisler hem insanlarla ürüne köprüdür hem de fikir oluşturucusudur.
Devin patladı zaten, tescillenmiş oldu.
2323
Becerikli
Ben halen çok basit bir konu üstünde bile çalışıyorken maalesef işimi görmüyor. Örneğin, geçenlerde bir script yazmasını ve bu scriptin benim bilgisayarımda açık olan bir uygulamanın sesini dinleyip, herhangi bir ses düzeyi yükselmesi/alçalması durumunda bir işlem yapmasını istedim. Fakat yapay zeka bunun bana Python ile mümkün olmayacağını söylemeyip direkt saçma sapan, daha önce hiç var olmayan kütüphanelerin hiç var olmayan fonksiyonlarını kullanarak kafasından bir kod üretti. Bunun sonucunda kendim internetten bir araştırma yapıp Python ile bunun mümkün olmayacağını öğrendim. Kısacası, bu kadar basit bir şeyi bile bilmeyen, kod yazarken var olmayan fonksiyonlar çağırmaya, var olmayan kütüphaneler kullanmaya çalışan, verdiği kodda hata çıktığı ve düzeltmesini söylediğinizde hiç bir şey değiştirmemesine rağmen düzelttiğini söyleyip aynı kodu geri göndermeye çalışması derken bence bu yapay zekanın önünde çok uzun bir süre var.Bir gün değil birkaç sene içinde çok büyük oranda bitirecek. Daha önce bir çalışma yaparken takıldığım bir konuda yabancı forumlarda cirit atarken şu an çok nadiren başka kaynağa ihtiyaç duyuyorum.
GPT'nin yazdığı kodu normalde 1 saatte yazabilecekken 5 saat debugging yapıyorsun. Yani hayır.
Geçen de Devin çıkmıştı, yalanmış.
Geçen de Devin çıkmıştı, yalanmış.
- Makaleler
- 4
Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Abartıdan başka bir şey değil. Ekşi Sözlük'te de buna benzer bir sürü garip grup başlıklar görüyordum. Yok işte, "Yapay zeka bir gün öğretmenliği bitirecek", yok efendim "Yapay zeka doktorluğu bitirecek" falan. Ha öyle bir şey olsa mühendisliğe gerek kalmaz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Bankkart Lira ile Steam'den harcama yapılabilir mi?
- Th3RealKayseriLee
-
-
-