Yapay zekâ balonu ne zaman söner?

Balon olma evresini 1 yıl önce falan geçti. Şu an Google neyse AI'da o. Sadece kullanım alanı oturmadı. Yasal, etik, yolu yordamı olarak vb.
Hâlâ insanlar AI'ın özgün değil, kolektif düşünce sunduğunun farkında değil mesela. Uğraştığım database'de AI kullanıyorum ancak kaynakları kendim belirliyor ve ne yapmak istediğimi açıklıyorum (Gemini) ve o da istediğimin dışına çıkmıyor. Tam bir asistan yaptım yani. O beni değil, ben onu yönlendiriyorum ve olması gereken bu.

Yapay zeka balonu sönmez, kullanımı giderek artar, bu işten yine zengin kârlı çıkacak.
Uzak gelecekte uzay keşinde, ağır işlerde, askeriyede vs kullanılacak çeşitli alanları görürüz.

Mürettabatı olmayan, otonom tank fikri bile korkunç. Zaten kulesi insansız tanklar üretiliyor, asıl ciddi gelişmeler uçak tarafında yaşanır.

İfadeler: X99
Şu an her önüne gelen şirket "ben yapay zekayım, hop 5 milyar dolar yatırım" diye ortalıkta geziniyor. Şirketler bu kadar devasa sunucu masraflarının ve yatırımların altından kalkamayıp kâr edememeye başladığında, yatırımcı musluğu kısacak. O "her şey yapay zeka olacak" gazı sönünce ortalık durulacak.

Sönmeyecek araştırma yapmanı gerektirmeyen muhteşem bir teknolojiye ulaşmak, internetin yaygınlaştığı beri oldukça kolaydı. Şu an bilgiyi hayata geçirmek bile çok çok kolay oldu; 3-5 basit prompt ile her şeyi yapabiliyorsun. Hiç bilmeyen bir kişi istediği programı tarif edip 3-5 revizyon sonrasında kullanıma hazır şekilde alabiliyor. Bunu yaptırmak daha öncesinde baya bir maliyetti.

Örnek olarak; bu fotoğrafı kendi telefonumla çektim, herhangi bir oynama vs. yapmadım. Grok kankama yükleyip güzelleştirmesini ve Windows arka planı olacak şekilde ayarlamasını söyledim. Çıkan sonuç ortada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…