Bölüm projelerimden birisinde workstation için skorlama sistemi yapmıştım benim metriklerim belki de kullanabileceğin en iyi veri setidir ama bazıları ücretli okulun destekliyorsa yapabilirsin. Kullandığım bazı kaynaklar ve metrikler şunlardı.
Blender Open Data (CC0 snapshot) + PugetBench + (kapsadığı ölçüde) SPEC CPU2017 ile çekirdek performans profili üçlüsü en sağlam sonuçları vermişti. Diğer gaming alanı için kullanmak gereken metrikler biraz zahmetli ve detaylı olduğu için sentetik verileri ayıklayıp biraz derinlemesine araştırmak gerek yoksa hiçbir zaman doğru ve tutarlı sonucu alamazsın.
Bizim universite bazı lisans ücretlerini karşıladığı için bu kadar detaylı yapabilmiştim. Diğer üniversiteler bunu destekliyor mu emin değilim. Pugetbench icin 70$, SPEC için 50$ vermiştim.
Blender Open Data ücretsiz günlük snapshot bile alabilirsin. Okul karşılamıyorsa Blender dataseti ile birkaç açık kaynak veri setini destekleyip de yapılabilir.
Projenin genel fikrini beğendim. Umarım istediğin gibi sonuçlar elde edebilirsin, kolay gelsin.