Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Genelde DeepL diye biliyorum.
Sanmam ya, ondan yapmazlar diye düşünüyorum.
- Makaleler
- 4
Çoğunlukla DeepL kullanılıyor ama bence en iyi çeviriyi Gemini başta olmak üzere ChatGPT ve Claude olarak düşünebilirsin. DeepL tekil metinlerde çeviride bazen çok daha başarılı olabiliyor fakat oyun gibi bir bütün içeren yapımlarda Gemini çok daha iyi. 1m context window'a sahip olması neredeyse bütün oyunları bir bağlamda değerlendirmeyi sağlıyor. Bu da çeviri kalitesinin genele vurduğumuzda iyi olmasını sağlıyor. Yani en azından benim deneyimlerime göre bu şekilde. Biraz uzak kaldım ama takip etmeye çalışıyorum.Yapay zekâ ile oyun çevirisi yapan kişiler bu işi hangi yapay zeka ile yapıyorlar?
Çoğunlukla DeepL kullanılıyor ama bence en iyi çeviriyi Gemini başta olmak üzere ChatGPT ve Claude olarak düşünebilirsin. DeepL tekil metinlerde çeviride bazen çok daha başarılı olabiliyor fakat oyun gibi bir bütün içeren yapımlarda Gemini çok daha iyi. 1M context Window'a sahip olması neredeyse bütün oyunları bir bağlamda değerlendirmeyi sağlıyor. Bu da çeviri kalitesinin genele vurduğumuzda iyi olmasını sağlıyor. Yani en azından benim deneyimlerime göre bu şekilde. Biraz uzak kaldım ama takip etmeye çalışıyorum.
Merhaba, Assassin's Creed Mirage'a DLC çıkmış, Valley of Memory adlı. Tabii Google'a yazdım "AC Mirage valley of Memory Türkçe yama" diye, yani illa biri çevirmiştir dedim.
Baktım çevirmişler, yapay zeka ile tabii.
Lan dedim hiç yapay zeka çevirisi oynamadım ve bir bakayım dedim.
Apex Pro çevirisiymiş.
Tabii yama ücretsiz değil, bunu biliyordum; sitelerine girdim ve yamayı buldum, indir dedim ve ücret istedi.
Aylık 70 küsur ve tek seferlik 44 küsur TL.
44TL'ye alayım dedim ne kaybederim?
Aldım ve oyunu açtım.
Yani açıkçası beklentimin biraz üstünde oldu; iyi çeviri olmuş.
Fakat "Cemetery", "mezarlık" demek ama adamlar "kabristan" olarak çevirmişler. Çeviri hatası mı yoksa kendi yorumlarını mı katmak istemişler anlaması güç.
Genel olarak hoşuma gitti çeviri.
Senin yorumuna gelirsek...
DeepL ile çeviri yapacaklarını düşünmüyorum bu tür grupların, çünkü çok yüzeysel çeviriyor.
Evet, Gemini konusunda katılıyorum ama 1M context window için her ay 800TL falan ödemeleri gerekir.
Not: Oyunu henüz bitirmedim tabii.
- Makaleler
- 4
Ben biraz bireysel çevirenler için öyle dedim. Eğer bir grup varsa DeepL kullanacaklarını sanmıyorum. Ayrıca google ai studio'da gemini şuan ücretsiz kullanılabiliyor.Merhaba, Assassin's Creed Mirage'a DLC çıkmış, Valley of Memory adlı. Tabii Google'a yazdım "AC Mirage valley of Memory Türkçe yama" diye, yani illa biri çevirmiştir dedim.
Baktım çevirmişler, yapay zeka ile tabii.
Lan dedim hiç yapay zeka çevirisi oynamadım ve bir bakayım dedim.
Apex Pro çevirisiymiş.
Tabii yama ücretsiz değil, bunu biliyordum; sitelerine girdim ve yamayı buldum, indir dedim ve ücret istedi.
Aylık 70 küsur ve tek seferlik 44 küsur TL.
44TL'ye alayım dedim ne kaybederim?
Aldım ve oyunu açtım.
Yani açıkçası beklentimin biraz üstünde oldu; iyi çeviri olmuş.
Fakat "Cemetery", "mezarlık" demek ama adamlar "kabristan" olarak çevirmişler. Çeviri hatası mı yoksa kendi yorumlarını mı katmak istemişler anlaması güç.
Genel olarak hoşuma gitti çeviri.
Senin yorumuna gelirsek...
DeepL ile çeviri yapacaklarını düşünmüyorum bu tür grupların, çünkü çok yüzeysel çeviriyor.
Evet, Gemini konusunda katılıyorum ama 1M context window için her ay 800TL falan ödemeleri gerekir.
Not: Oyunu henüz bitirmedim tabii.
Ücretsiz mi? nasıl yani?Ben biraz bireysel çevirenler için öyle dedim. Eğer bir grup varsa DeepL kullanacaklarını sanmıyorum. Ayrıca google ai studio'da gemini şuan ücretsiz kullanılabiliyor.
- Makaleler
- 4
Google Ai Studio
Buradan bakabilirsin. Ayrıca birçok modeli de kısıtları olsa da ücretsiz kullanmak mümkün. LM Arena 'ya da göz atabilirsin.
Google Ai Studio
Buradan bakabilirsin. Ayrıca birçok modeli de kısıtları olsa da ücretsiz kullanmak mümkün. LM Arena'ya da göz atabilirsin.
Atıyorum ben hiçbir yerde Türkçe PDF'i bulunmayan bir kitabı bu vesileyle çevireceğim diyelim; 200 sayfalık bir şey.
Google Plus aboneliğim var; o da 128Binlik context. İşime yarar mı yaramaz mı bilemem ama Google AI Studio'da bunu yapabilir miyim ücret ödemeden?
- Makaleler
- 4
Evet ücretsiz yapabilirsin. Burası Gemini modelleri için API almanı sağlıyor ancak ücretsiz kullanabiliyorsun. Çok uzun bir süredir sadece burayı kullanıyorum.Atıyorum ben hiçbir yerde Türkçe PDF'i bulunmayan bir kitabı bu vesileyle çevireceğim diyelim; 200 sayfalık bir şey.
Google Plus aboneliğim var; o da 128Binlik context. İşime yarar mı yaramaz mı bilemem ama Google AI Studio'da bunu yapabilir miyim ücret ödemeden?
Yeni konular
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-