Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1577

Uzman
Makaleler
2
Şimdi iş kod değil, kopyala yapıştır ama çok uzun sürecek. Direkt bilgileri verip yapay zeka yapsın istiyorum.

1707470760421.webp

Bu fotoğrafını koyduğum dosyalar gibi isimlendirilmiş 1083 dosya var ve bunları SCSS'e geçirmem lazım ama teker teker yapacak kadar boş vaktim yok.

SCSS:
// Örnektir!

&.logo_SRR{
 background-image: url("../image/airlines/airline-codes/SRR.png");
}

&.logo_SRU{
 background-image: url("../image/airlines/airline-codes/SRU.png");
}

&.logo_SS{
 background-image: url("../image/airlines/airline-codes/SS.png");
}

&.logo_SSF{
 background-image: url("../image/airlines/airline-codes/SSF.png");
}

&.logo_SSQ{
 background-image: url("../image/airlines/airline-codes/SSQ.png");
}

// Örnektir!

Bu mantıkta yazacağım. Bunu direkt fotoğraf adlarıyla yapay zekaya verip yazmasını sağlamak mümkün mü?

Çözüm
Fotoğrafların hepsi PNG sanırım, o klasördeki PNG uzantısı ile biten bütün fotoğrafların ismini alması için bir Python scripti yazdırıp bunu çalıştırabilirsin, sonra çıktıdaki ismleri tekrar yapay zekaya verip örnek verdiğin koddaki hale getirmesini söyleyebilirsin. Ancak 1083 dosya için çok uzun olacağından yapmayabilir, parçalar halinde yaptır.
Fotoğrafların hepsi PNG sanırım, o klasördeki PNG uzantısı ile biten bütün fotoğrafların ismini alması için bir Python scripti yazdırıp bunu çalıştırabilirsin, sonra çıktıdaki ismleri tekrar yapay zekaya verip örnek verdiğin koddaki hale getirmesini söyleyebilirsin. Ancak 1083 dosya için çok uzun olacağından yapmayabilir, parçalar halinde yaptır.

Çözüm
Dediğiniz scriptin hazır hali var mı? Python bildiğimi söylememem.

Son düzenleme:
Şu Python scriptiyle işinizi halledebilirsiniz:

[CODE lang="python" title="PNG dosyalarından SCSS üreten script"]import os

IMG_DIR = "../image/airlines/airline-codes"
SCSS_PATH = "dosya_ismi.scss"

with open(SCSS_PATH, "w") as f:
for imgFile in os.listdir(IMG_DIR):
filePath = os.path.join(IMG_DIR, imgFile).replace("\\", "/")
fileName = imgFile.split(".")[0]
f.write(
f"""&.logo_{fileName}{{
background-image: url("{filePath}");
}}

"""
)[/CODE]
  • IMG_DIR: PNG dosyalarının bulunduğu klasör. SCSS dosyasında direkt bu kullanılıyor.
  • SCSS_PATH: SCSS dosyasının yolu. Scripti çalıştırdığınız yerle aynı yerde çıkmasını isterseniz direkt dosya ismi yazabilirsiniz.
SCSS dosyasında girinti olarak tek boşluk kullanmışsınız, ona göre yazdım. 12. satırın başındaki boşluk sayısını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz onun için.

Şu Python scriptiyle işinizi halledebilirsiniz:

[CODE lang="python" title="PNG dosyalarından SCSS üreten script"]import os

IMG_DIR = "../image/airlines/airline-codes"
SCSS_PATH = "dosya_ismi.scss"

with open(SCSS_PATH, "w") as f:
for imgFile in os.listdir(IMG_DIR):
filePath = os.path.join(IMG_DIR, imgFile).replace("\\", "/")
fileName = imgFile.split(".")[0]
f.write(
f"""&.logo_{fileName}{{
background-image: url("{filePath}");
}}

"""
)[/CODE]
  • IMG_DIR: PNG dosyalarının bulunduğu klasör. SCSS dosyasında direkt bu kullanılıyor.
  • SCSS_PATH: SCSS dosyasının yolu. Scripti çalıştırdığınız yerle aynı yerde çıkmasını isterseniz direkt dosya ismi yazabilirsiniz.
SCSS dosyasında girinti olarak tek boşluk kullanmışsınız, ona göre yazdım. 12. satırın başındaki boşluk sayısını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz onun için.
Sağ olun hocam ama hallettim. Gene de teşekkürler.