Makaleler
1
Yer
SUBARU Corporaiton
Hocamız bir konu hakkında yazı yazmamızı istedi. Bilgisayardan yazılanları Turnitin'e sokacakmış ve benzerlik oranının %20'nin altında olması gerektiğini söyledi. Elle yazanlara ise hoca kendi kafasına göre puan verecek ve hocanın puanlama mantığı hiç iyi değil; 80 üstü almak imkânsız. Alttan alan arkadaşlar ile konuştum ve kurallara uymasına rağmen hocanın 80 verdiğini söyledi. Derste bunun konusunu açınca da hoca konuyu kapatmaya çalışarak geçiştirdi. Bu yüzden bilgisayardan yazacağım. Yapay zekâ ile oluşturulan metin Turnitin'den %20 benzerlik oranının altında bir oran alabilir mi? Hocaya göndermeden önce metni üç kere Turnitin'e sokabileceğimizi söyledi hoca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zekaya yazdırdığın belgenin üzerinde çok oynama ve kesmede bulunman gerekir. Kelimeleri eş anlamlılarıyla çok kez değiştirmen gerekecek mesela.

Yani metinleri insanlaştıran yapay zekalar var da ne kadar başarılı bilmiyorum. 1 kere yap Turnitin'de durumu ölç ne durumdaysa.
Hocam onlara baktım ama hepsi ücretli. Turnitine'de yükleyemiyorum hocanın sınıf için ödev göndermesi gerekiyormuş sanırım. Bizim hoca daha göndermedi.