Yapay zekâ ile virüs temizledim (tcblaunch.exe)

Nebilm

Başarılı
Selam, iki gündür bilgisayarımı açtığımda her seferinde Windows Defender tcblaunch.exe diye bir trojan algıladığını söylüyor. Ne olduğuna bakmak için girdiğimde ise virüs yok oluyor. Hızlı tarama yaptım, tam tarama yaptım, hatta offline tarama dahi yaptım fakat hiçbir sonuç çıkmamasına rağmen her açılışta aynı uyarıyı veriyordu. Ben de antivirüs programı kurmak istemediğim için yapay zekadan yardım alabilir miyim? Diye düşündüm ve Gemini'ye yazdım fakat bana doğru düzgün bir sonuç vermedi. Ben de şansımı ChatGPT ile denemek istedim ve ChatGPT sayesinde bilgisayardan virüsü temizleyebildim. Virüsün nasıl bir şey olduğunu ve neler yaptığımı merak edenler için konuşma linkini bırakıyorum. Biraz sıkıcı ve uzun bir konuşma ama meraklısının hoşuna gider. Konuşmada görseller gözükmediği için buraya bırakıyorum.

ChatGPT ile konuşma

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-09-10 194240.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 205900.webp
    62,7 KB · Görüntüleme: 58
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 205918.webp
    65,9 KB · Görüntüleme: 58
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 205940.webp
    66,2 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 210002.webp
    60,4 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 210013.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 210348.webp
    88,9 KB · Görüntüleme: 41
  • Ekran görüntüsü 2026-09-11 211319.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Image 2026-09-11 at 19.35.41.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 61
Onun yerine düzgün bir güvenlik aracı indirmeyi deneyin. Problemin sebebini hala bulamamışsınız.

Kaspersky kullanın mesela.

Onun yerine düzgün bir güvenlik aracı indirmeyi deneyin. Problemin sebebini hala bulamamışsınız.

Kaspersky kullanın mesela.

Antivirüs programlarına nedense pek sıcak bakamıyorum. Kaspersky indireyim dedim baktım eskiden ücretsiz verdikleri sürüm bile paralı olmuş hiç uğraşmayayım dedim.

Antivirüs programlarına nedense pek sıcak bakamıyorum. Kaspersky indireyim dedim baktım eskiden ücretsiz verdikleri sürüm bile paralı olmuş hiç uğraşmayayım dedim.
Eskiden ucretsiz verdikleri surum parali olmadi. Dogrudan Kaspersky Free piyasadan kaldirildi. Politika degisikligine gittiler.

Temel anti-malware korumasinda Windows Defender, daha kapsamli bir ucretsiz korumada BitDefender Antivirus Free; tam paket bir antivirus isteyenler icin ise BitDefender Internet Security gibi secenekler degerlendirilebilir.

Ben de artık çoğu sorunumu chatgpt ile çözüyorum desem yalan olmaz. Aklıma bir şey geliyor misal, google de aramak yerine chatgpt'den daha isabetli sonuçlar alıyorum. Bu arada ben DPI kullanımında çoğunlukla sorun çıkartmalarına rağmen lisanslı antivirüs kullanımından asla vazgeçmiyorum.

Ben de modeme zapret kurdurdum. Sistem hatalarını düzeltiyorum. Program crackleme için kullanıyorum. Veya çok büyük iş yüzlerinde ona yaptırıyorum; web tarayıcı açabiliyor, analiz edebiliyor. PC'de de tam yetkisi var; fare, klavye, her şeye hâkim. Toplamda 250 tane MCP kurulu. Parasız, aboneliksiz kullanıyorum. Llama CPP ve open code var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…