Yapay zeka, insanları tembelleştiriyor mu?

sndwchmaker

Yetkin
Yapay zeka birçok insanın günlük hayatta sıkça başvurduğu bir araç haline geldi. Peki sizce günlük hayatımızda bu kadar yer edinen yapay zeka, bizi aptallaştırıyor/tembelleştiriyor olabilir mi dersiniz? Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum.

Evet tembelleştiriyor, üniversitede sorularda vs. yapay zeka kullanmayan kaç kişi var?

Kesinlikle...

Tamam bazı gereksiz şeylerin hızlanmasına kesinlikle sebep oluyor. Ama kullanım oranı arttıkça bazı insanlar çok basit işlemleri, düşünceleri, soruları bile yapay zekaya sorar oldu.

Evet tembelleştiriyor, üniversitede sorularda vs. yapay zeka kullanmayan kaç kişi var?

Bizim sınavın sorularını da yapay zekaya okutmuşlar. Fazla puan vermesin diye puanını azaltmışlar ve bu sefer de her yerdeb puan kırmış. Sınav ortalaması 30 geldi.

Yarım saatte yapılacak işi 5 dakikada yapmamızı sağlıyor. Geri kalan 25 dakikada başka bir işe odaklanıyoruz. Aksine daha çok çalışmamızı sağlıyor.

Yapay zekayı sanırım bir ben sevmiyorum bütün bilgileri kafasında sanıyor gibi açıkçası ben araştırıp öğrenmeyi seviyorum çok acelem varsa Copilot daha doğru bilgi veriyor tembellestirme nedeni insanlar kolayı seçiyor zoru seçip öğrenmiyorlar.

Araba icat edildiğinde insanlar nasıl tembelleşmediyse bu da aynısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…