Grok çok bozuk duzeltmesi gerekiyor geçen küfür ettim 18+ sandi.
Detaylar
Kim cevapladı?Bilinçli kullanan adamı tembelleştirmez. Gidip lazım olduğunda yardım alma amaçlı kullanırsan sıkıntı yok veya sıkılınca sohbet etmek istersin tamam ama gidip her şeyi ona sorarak onun fikirleriyle hareket edip internet olmadığı zaman hiçbir şekilde karar veremez olursan o zaman tembelleşmişsin denebilir.
Kullanım amacına göre.
Rogue
Uzman
S*ksting bile yapılıyormuş nereden bildiğimi sormayınGrok çok bozuk duzeltmesi gerekiyor geçen küfür ettim 18+ sandi.
Derin Araştırma büyük bir nimet.
Evet. Niye beyin nöronlarımı yorayım ki? Yapay Zeka hayvan gibi 100 GB VRAM'li, Nvidia GPU kullanıp, hesaplıyor.
Nasıl kullandığına bağlı. İnternet yaygınlaşınca ansiklopedilere bakarak zaman kaybetmemeye başlamıştık. Şimdi yapay zeka internetteki aradığın bilgiyi otomatik bir şekilde getirip önüne sunuyor ve saatlerce araştırarak zaman kaybetmemiş oluyorsun. Bir sürü makaleyi birkaç dakika içinde okuyup, gerekli kısımları özetleyerek sunuyor. Sen kendin yapmak istesen saatler sürecekti mesela. Tembellik değil, zaman kazanmaktır bu. Angarya işten kurtulmuş oluyorsun.
Evet. Teknolojinin getirileri olduğu kadar insandan götürdükleri de var. Özellikle çocukların neredeyse tamamı yapay zeka kullanıyor. Küçük kuzenlerim var. Yapay zeka, sosyal medya vs. derken beyinleri erimiş. Hepsinde odak problemi, dikkat eksikliği gibi sorunlar var. Bu şekilde hayatlarında başarılı olmaları mümkün değil. Her şeyi dozunda ve dengeli kullanmak lazım. Şahsen çok ihtiyacım olmadığı sürece kullanmıyorum.
Bu mantıkla internette insanları tembelleştirmiş olması lazım.