Program yazarken kolaylık sağladığı ortada. Diğer konuları pek bilemem ama kod yazma konusunda tembelleştirdiğini sanmıyorum. Doğru prompt verildiği taktirde düzgün kodlar yazabiliyor. Bazen benim müdahalem ile kodun düzenlenmesi gerekiyor. Bazen ise doğrudan kopyala/yapıştır yapabileceğim düzeyde kodlar yazabiliyor. Her iki şekilde de kodları analiz ediyorum ve anlamaya çalışıyorum. Kendisi de yazdığı kodu açıklayarak ya da kod içi yorumlar ekleyerek bana yardımcı oluyor.

Bence kolaylık. Tembellik neye göre, kime göre?

Tripodu almışım, makineyi almışım, braketi takmışım, hava durumunu ve işik kirliliğini cart curt ayarlamışım, sonra konuma gidip fotoğrafı çekmeden önce örneğin ChatGPT'ye: "xx.xx.xxxx tarihinde bu sıcaklıkta, bu konumda, xxx gok cismini çekeceğim lütfen bana 35mm'de 1.5x crop faktoruyle FF esegerine denk kayma güvenli sınırını hesaplayarak en guvenli sonucu verir misin?"

Deniyorum ve ta daa, istediğim sonuç birebir karşımda. Yani bu tembellik mi yoksa matematik hesaplamasını illa hesap makinesi üzerinden mi yapmam gerekirdi, hatta o da kolay, yanımda beyaz tahta da götüreyim mi :D

Kullandigin amaca bağlı sahsimca.

İkisi de. Ama çok haşır neşir olunursa, tembellik tarafı daha ağır basar. Ben bir türlü yapay zeka kullanma alışkanlığı edinemedim, araştırmayı seviyorum.