31988

Becerikli
Yapay zekadan teknik bilgi almak zararlı mı? Anlatması güç ama şöyle diyeyim size, bilgisayara overclock yapmak istediğim zaman yapay zeka kullandım. Bazı bilmediğim şeyleri yapay zekaya sorsam anlaşılır bir şekilde basitçe cevap veriyor. Gemini kullanıyorum. Yapay zeka bilgiyi zaten arama motorlarından almıyor mu? Öyle zannettiğim için kayıtsız şartsız inanasım geliyor.

Yapay zekadan teknik bilgi almak zararlı mı? Anlatması güç ama şöyle diyeyim size, bilgisayara overclock yapmak istediğim zaman yapay zeka kullandım. Bazı bilmediğim şeyleri yapay zekaya sorsam anlaşılır bir şekilde basitçe cevap veriyor. Gemini kullanıyorum. Yapay zeka bilgiyi zaten arama motorlarından almıyor mu? Öyle zannettiğim için kayıtsız şartsız inanasım geliyor.
Yapay zeka kendine göre yönlendiriyor. Her zaman doğru bilgiyi vermiyor. Overclock için güvenilir mi bilmiyorum ama buradaki arkadaşlar daha güvenilir yorum yapar. Atıyorum -30 negative vereceğim bir ayarda -40 verdim, şu an güzel gibisinden kendi ağzımdan yorum yapınca hemen "Aa çok güzel, -45'te yapabilirsin" falan diyor; hâlbuki öyle bir şey yok. Zarar görebilir de.

Çoğu şeyi eksik söyleyebiliyor özellikle de yeni şeyleri. Araştırma yaparken güncel verilerle diye yazarsanız en yeni yazılara bakıp yazıyor.

Yapay zeka kendine göre yönlendiriyor. Her zaman doğru bilgiyi vermiyor. Overclock için güvenilir mi bilmiyorum ama buradaki arkadaşlar daha güvenilir yorum yapar. Atıyorum -30 negative vereceğim bir ayarda -40 verdim şu an güzel gibisinden kendi ağzımdan yorum yapınca hemen AA çok güzel. -45'te yapabilirsin falan diyor halbuki öyle bir şey yok. Zarar görebilirde.

Aynen sen -100 yapsam iyi olur aslında değil mi dediğinde de evet diyebiliyor. Sen ne dersen ona göre şekilleniyor.

Ben kasamda ve onun bağlı olduğu prizde topraklama olmadığını Gemini sayesinde teşhis ettim ve onun direktifleriyle gerekli düzeltmeleri yaptım. Tabi mesele elektrik olduğu için dış kaynaklarda da araştırmalar yaptım. Ayarlarda YZ'nin size nasıl davranması gerektiği türünde bir ayar var, onu "Bana karşı tamamen dürüst ve objektif yanıtlar ver" diye yazarsan daha iyi sonuçlar alabilirsin.

Zararlı değil ama her şeyi sormak ta doğru değil. Doğru kullanım yeterli. :)

624718483_10163832552756530_8746227116733875788_n.webp

Yanlış ve uydurma bilgiler verebiliyor ve bu sorun şu an bütün yapay zekalarda var. ChatGPT, Gemini, Claude, Grok ya da DeepSeek olması fark etmiyor. Vereceği bilgileri kullanmadan önce teyit etmeni öneririm.