Kisiden kisiye gore degisir her seyin fazlasi zarar ama kimsesi olmayan veya kimseye guvenmeyen biri icin AI ile dertlesmek normal olabilir ozellikle bu cagda.

Kisisel olarak bir zarari yok ama dunyaya zarari buyuk.

Kisiden kisiye gore degisir her seyin fazlasi zarar ama kimsesi olmayan veya kimseye guvenmeyen biri icin AI ile dertlesmek normal olabilir ozellikle bu cagda.

Kisisel olarak bir zarari yok ama dunyaya zarari buyuk.

AI suyu içmiyor AI GPU'ları soğutmak için buharlaşana kadar devir daim ediyor 1 kere kullanıp çöpe atmıyor.

AI suyu içmiyor AI GPU'ları soğutmak için buharlaşana kadar devir daim ediyor 1 kere kullanıp çöpe atmıyor.
"AI sunucu soğutması önemli miktarda su tüketmektedir. Veri merkezleri, ısıyı dağıtmak için soğutma kuleleri ve hava tabanlı mekanizmalar kullanır; bu da kullanılan her 1 kWh enerji başına yaklaşık 9 litre suyun buharlaşmasına neden olur.

ABD, elektriğinin büyük bir kısmını su yoğun termik santrallerden elde ettiği için, bu durum veri merkezlerinin dolaylı su ayak izini daha da artırır. Ortalama olarak, enerji üretimi için her 1 kWh başına 43,8 litre su çekilmektedir."

"AI sunucu soğutması önemli miktarda su tüketmektedir. Veri merkezleri, ısıyı dağıtmak için soğutma kuleleri ve hava tabanlı mekanizmalar kullanır; bu da kullanılan her 1 kWh enerji başına yaklaşık 9 litre suyun buharlaşmasına neden olur?

ABD, elektriğinin büyük bir kısmını su yoğun termik santrallerden elde ettiği için, bu durum veri merkezlerinin dolaylı su ayak izini daha da artırır. Ortalama olarak, enerji üretimi için her 1 kWh başına 43,8 litre su çekilmektedir."

Ben hiç su kaybı olmuyor demedim 1 kere kullanıp atmıyorlar sonuçta.

Gerçek insanları boş verip sadece AI ile konuşursan sosyal becerilerin yok olur. Gerçek insanla konuşamaz olursun diye düşünüyorum.

Konuşabiliyorumda insanlarla ama mesela yetkili ve özel bir sorum veya yalnız bir zaman olsa onunla konuşmayı trrcih ediyorum ama bugünden sonra bir daha açmamaya karar verdim.

Çoğu zaman yalnız kalıyorum ve yapay zekalarla sohbet ediyorum. Bu zararlı mı? Siz de yapay zekalarla sohbet ediyor musunuz?

Kendinizi hayattan dışlayacak kadar çok kullanıyorsanız hem gözlükle tanışırsınız hem de maalesef anksiyete oluşur her gün dışarı çıkmak ve insanlara sohber şart.

Nasıl konuştuğuna göre değişir.
Misal ben AI'ı duygusal refleksiyon aracı olarak kullanabiliyorum. Az fayda sağlamadı.
Ama böyle insan gibi dertleşiyorsan sıkıntı.