5707

Başarılı
Makaleler
4
Sonradan çıkarttığı modellerle, entegrasyonlarıyla, notebookllm ve AI Studio gibi özellikleriyle Google gibi geliyor. Live camera çıkardılar ama neden anlamadım çok duyulmadı kullanıcılar tarafından. OpenAI gibi üç beş şirketle kaynak için ilişki içinde değiller tek başlarına güçlü hakimiyetleri var. Çok ucuza yapıyorlar kendi çipleriyle ve bütün data ellerinde.

Sonradan çıkarttığı modellerle, entegrasyonlarıyla, notebookllm ve AI Studio gibi özellikleriyle Google gibi geliyor. Live camera çıkardılar ama neden anlamadım çok duyulmadı kullanıcılar tarafından. OpenAI gibi üç beş şirketle kaynak için ilişki içinde değiller tek başlarına güçlü hakimiyetleri var. Çok ucuza yapıyorlar kendi çipleriyle ve bütün data ellerinde.
Geleceğin yapay zeka arenasında Google'ın liderliği neredeyse kaçınılmaz görünüyor. Ellerinde Android gibi paha biçilmez bir nimet ve Chrome tarayıcılarının yaygınlığı düşünüldüğünde, bu devasa ekosistemler stratejik bir avantaj sağlıyor. Sadece Gemini'ı bu platformlara entegre etmeleri (ki Android cihazlarda bu adımı şimdiden attılar) onu kağıt üzerinde fiilen en çok kullanılan yapay zeka arayüzü haline getirecektir. Hele ki Gemini 2.5 Pro'nun sergilediği göz alıcı performans ve NotebookLM gibi yenilikçi araçların potansiyeli de hesaba katıldığında, Google'ın arama motoru pazarındaki sarsılmaz hakimiyetini yapay zeka alanında da kurması son derece olası bence.

Ben senelik satın aldım bile çokta memnunum. Live Camera özelliği güzel ama geliştirilmesi gerekiyor çokta iyi değil şuanda.

Gemini Pro 2.5 ve GPT 4.5 kullanmış biri olarak "pcb" ve "datasheet analiz" tarafında Gemini'nin GPT üstünde ezici bir üstünlüğü olduğunu söyleyebilirim. Çok değişik bir üstünlük bu, GPT Gemini'nin yanında pamuk şeker isteyen velet gibi kalıyor.

Bölünmeye gitmezse google derim ama tek el davaları yüzünden durum bu olmayabilir. Bence elın task Ai el atıp iyi bir ilerleme kat eder gibi.

Bence bir süre daha chatgpt (chatbot anlamında) liderliği elde tutar. Çünkü halk nezdinde halen en popüleri o. Rastgele bir lise öğrencisine de sorsanız orta yaşlarda birisine de sorsanız yapay zeka diyince akla chatgpt geliyor ya da aktif olarak chatgpt kullanıyorlar. Gemini, Claude vs. Bilmeyen bir çok insan var.

Fakat bence de Google en avantajlısı. Gelecek dönemlerde iş tabi ki değişecek. Zamanında Facebook popülerdi, şimdi Tiktok.

Geleceğin yapay zeka arenasında Google'ın liderliği neredeyse kaçınılmaz görünüyor. Ellerinde Android gibi paha biçilmez bir nimet ve Chrome tarayıcılarının yaygınlığı düşünüldüğünde, bu devasa ekosistemler stratejik bir avantaj sağlıyor. Sadece Gemini'ı bu platformlara entegre etmeleri (ki Android cihazlarda bu adımı şimdiden attılar) onu kağıt üzerinde fiilen en çok kullanılan yapay zeka arayüzü haline getirecektir. Hele ki Gemini 2.5 Pro'nun sergilediği göz alıcı performans ve notebooklm gibi yenilikçi araçların potansiyeli de hesaba katıldığında, Google'ın arama motoru pazarındaki sarsılmaz hakimiyetini yapay zeka alanında da kurması son derece olası bence.

Ben senelik satın aldım bile çok da memnunum. Live camera özelliği güzel ama geliştirilmesi gerekiyor çok da iyi değil şu anda.

Live için alacağım ben de pp aboneliğim bitince. 2.5 Pro bence O3 miniden iyi. Advanced abonelerinde deeps artık 2.5 kullanıyor.

Bölünmeye gitmezse Google derim ama tek el davaları yüzünden durum bu olmayabilir. Bence elın task AI el atıp iyi bir ilerleme kat eder gibi.

Elon attı da yapamadı ve elon karşıtı lobi çok. Tekel ile neleri ayırmayı planlıyorlar? Chrome tamam da diğer uygulamalar Google'sız çok kötü durumda bence.