Soru yazılım özelinde sorulmuş. Tahmin etmek çok zor çünkü hem çok büyük bir rekabet var hem de birçok farklı alan var. (üretken yapay zekalar dışında da birçok alan var) İşin hammaddesi veri olduğuna göre elinde en çok veriyi bulunduran şirketler önde olacaktır. Elbette bir de "sentetik veri" üretme ve bu sentetik verilerin işe yararlığı meselesi de var.
Temennim hiçbir şirketin "kral" kabul edilecek kadar diğerlerinin önüne geçmemesi. Ayrıca ABD dışı şirketlerin de bu alanda söz sahibi olması. Tek bir şirketin ya da tek bir ülkenin tekelleşmesi dünyanın sonunu getirir.
Bir de işin donanım ve enerji meselesi var. NVIDIA çok önde görünse de diğer şirketlerin asla yapamayacakları şeyleri yapamıyorlar. Ayrıca üretim konusunda TSMC gibi şirketlere bağımlılar. TSMC gibi şirketler de üretim yaptıkları cihazlar açısında ASML gibi şirketlere bağımlılar. Hatta tamamen ASML'e bağımlılar dememiz bile doğru olur.
Enerji açısından da Çin 7.136 terawatt saat üretim yapıyor ama kişi başı üretim açısından ABD'nin gerisinde. Bu açıdan her iki ülkenin enerji üretimi açısından eşit güce sahip olduğunu söyleyebiliriz.