Yapay zekaya güvenin ve bağımlılığın çığrından çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Testo Unit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 148
  • Etiketler Etiketler
    yapay
Makaleler
4
Artık bu iş iyice çığırından çıkmaya başladı, çevremden gördüğüm kadarıyla. Her haltı, her ürün önerisini veya aklınıza ne geliyorsa yapay zekaya sormaya başladı insanlar. İşin kötü yanı, çoğu konuda standart kullanıcı yapay zekayı doğru yönlendiremediği için berbat veya yüzeysel çıktı alıyor. Araç olmaktan çıkıp amaç olmaya başladı yapay zekâ. Çevremde insanlar yapay zekâ çıktısını okuyup boş beleş konuşmaya başladığı için gına geldi artık. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyice araştırma duygusu gitti. Birçok kişi iyice bağlanmaya başladı. Bende kullanıyorum bunu fakat sorduğum soruları ayrıca araştırıyorum. Çoğunlukla da yanlış yada eksik bilgi veriyor. Yapay zekaya bağlanan insanlar çok fena patlayacak bir yerde.

Yapay zeka gerçekten başarılı. Yeterli zeka ve üzerindeyse güzel sonuçlar alınıyor. Ben anlamadığım yerlerde çoğu kez soruyorum. İşimi de hızlandırıyor, anlamamı da kolaylaştırıyor. Eğer yetersiz yapay zeka olduğunda sonuç daha kötüye gidiyor; yanlış bilgi doğru sanılabiliyor.

Ben günlük olarak çoğu zaman kullanıyorum. İşime yarıyor. Önemli olan dozaj. Çünkü şeyini çıkartırsan bu sefer yapay zeka harbiden kafayı yiyor.

Yapay zekâ süper bir yardımcı. İşimi birçok kez kolaylaştırdı/hızlandırdı. Ancak benim hayıflandığım nokta yapay zekayı yardımcı yerine ana role koyanlar.

İşin kötü yanı biri ile konuşurken yapay zekadan aldığı yanlış bilgiyi sonuna kadar savunuyor karşımdaki.

Ana role doğru evriliyor zaten. Fakat şu anda değil çünkü halüsinasyon oranı hala çok yüksek. Eğer sıfıra indirgenirse değer, o zaman ana rol olacaktır. Mesela zeki model olmasa da yapamayacağını söyleyebilecek veya bulamadığını. Bu çok önemli; atmasyon yapmamak, uydurmamak demek.

Toplumları buna uygun şekilde yönelttikleri için herkesin yapay zekaya bağımlı olması ileri zamanlarda kaçınılmaz olacak. Çünkü yapay zeka kullanmayan kişiler çoğu işte geri kalacaklar. Acı bir gerçek.

Yapay zekasız tuvalete gidemeyenlerdenim. Gemini-Claude-Chatgpt 3'ünü aynı anda kullanıyorum, olası yanlış yönlendirmelerde 3'ünü birbiriyle konuşturuyorum ahaha Hayatımı kesinlikle çok daha kolay hale getiriyorlar. Özellikle Gemini. Yapay zekaları seviyorum<3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…