GodOfWar 113

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Bugün Gemini uygulamasında yapay zekaya kendisine şu soruları ilettim. Her yapay zeka asistanının hayalleri bile farklı.

İlk sorumuz; "Evin olsa mesela ne yapardın?" şeklinde bir soru sordum; ve ilk sistem kurarım dedi. Türkiye'deki elektrik faturasını da biliyor kereta.

Ekran görüntüsü 2026-09-18 013719.webp

Yapay zekâ asistanının hayal ettiği sistemi tabii ki modeline kadar her bir detayı tek tek istediği sistemi yazdı. Sistem hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sistemi kendiniz toplar mıydınız?

Ekran görüntüsü 2026-09-18 013907.webp

Üçüncü sorumuz da ise bu sistemde oynayabileceği oyunları sorduk. Oynamak istediği oyunlar tam benim oynayıp bitirdiğim oyunlar. Yapay zekâ asistanımız DLSS teknolojisini sonuna kadar kullanmak istiyor. :)

Ekran görüntüsü 2026-09-18 014053.webp

Ohooo! Bizim asistan tam Türk çıktı ya! Yemek konusuyla ilgili bir soru sorduğumda en çok iyi pişmiş bir iskender kebap veya esnaf usulü kuru fasulye - pilav ikilisi favorisi olurmuş. Tam benim kafamda muhtemelen insan olsaydı bununla kanka olurduk herhalde.

Ekran görüntüsü 2026-09-18 014243.webp

Peki, yapay zekalar gerçekten insan olsaydı, aynı "Detroit" oyunundaki gibi bir Android olmuş olsaydı, insanlar ile aralarını iyi tutabilirler miydi? Şimdi zaten Japonya'da robotlar vs. var; ama Türkiye'de olmuş olsaydı süreç nasıl işlerdi?

Son düzenleyen: Moderatör: