Yapay zekaya güvenin ve bağımlılığın çığrından çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Testo Unit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
  • Etiketler Etiketler
    yapay

O kadar gelişmiş bir modeli standart kullanıcıya sunacaklarını sanmam. Veya sunsalar bile çok absürt fiyata ulaşacağından çoğu kişi erişemez.

Yapay zekâ yeni bir şey değil.

Yeni bir şey değil zaten. Ancak insanların kullanım alışkanlıkları değişiyor zaman geçtikçe.

Kullanmak ayrı kullanılmak ayrı. Tabii ki de insanın işini kolaylaştıran son teknoloji bir şey kullanılmalı. Ancak teknoloji araç olmaktan çıkıp amaç olmaya dönüşürse, insanın vermesi gereken en basit kararları bile vermeye başlarsa sıkıntı.

O kadar gelişmiş bir modeli standart kullanıcıya sunacaklarını sanmam. Veya sunsalar bile çok absürt fiyata ulaşacağından çoğu kişi erişemez.
O noktaya gelecek illaki. Böyle de rekabet olunca sunacaklar.

O noktaya gelecek illaki. Böyle de rekabet olunca sunacaklar.

Zannetmiyorum. Donanım fiyatları uçuşa geçti, açık kaynaklı modeller o seviyeye ulaşsa bile çoğu kişinin elinde o donanım olmayacak ve büyük firmalar tekel kalmaya devam edecek diye tahmin ediyorum. Veya aşırı verimli hale gelirse açık kaynaklı modeller ibre bir anda tersine dönebilir.

Ben genel olarak söylemiştim. Yerelde de ilerliyor ancak çok para lazım yerele kurmak için. Ben de 48 GB VRAM var, o bile yetmediği oluyor. Qwen 3.8 27B var ancak çok düşünüyor ve context'i anormal yiyor; bazen o kadar sömürüyor ki tamamlayamıyor istenileni. Bayadır bu işle ilgiliyim, uzun zamanlar ayırdım. Orta seviye yerelde çekebilirseniz 128 GB VRAM gibi ya da 160 GB VRAM civarı makine olsa her şey yaptırabilirsiniz. Deepseek v4 flash kullandım, baya baya iyi ve yeterli. Şimdi de v4.1 flash çıkmış, işte imkan olsa öyle makine kurulsa hiçbir şeye ihtiyacınız kalmaz.

Ücretsiz plandaki kötü bir model kullanmıyorsan sorun yok bence. Ben ChatGPT'nin anasına sövüp Codex'e yaptırıyorum işleri. Adi GPT yüzünden hatalı satın alım bile yaptım. Codex nokta atışı çalışıyor. Bilgisayarda da yardımcı. Modele göre iyidir yani.

Amazon'da R9700 32 GB 9 taksit 94K. Para olsa 5 tane alıp bir setup kurardımda para yok. İlerleyen yıllarda elinde donanımı olan çok rahat edicek sanırım.

Amazon'da R9700 32 GB 9 taksit 94K. Para olsa 5 tane alıp bir setup kurardımda para yok. İlerleyen yıllarda elinde donanımı olan çok rahat edicek sanırım.
Şu 27B, 32B, 35B modeller en iyi seviyeye çıktığında baya rahatlar herkes. Bir de context uzunluğu. O setup yapmak gereksiz yer kaybı, elektrik harcar. Paran varsa 2 tane RTX 6000 Pro alacaksın ancak öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…