DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
20250718_192922.webp

1000239821.webp

Son düzenleme:
Hocam hiç rehber vs var mı fotoğraf çekmek için? Bende çekiyorum kendimce ama daha da gelişmek isterim.

Hangi cihazi kullanıyorsun?

Hangi cihazi kullanıyorsun?

iPhone XR.

Telefoto varsa cek diyecektim ama ana lens de iş görür. Düz Apple cihazlar RAW açık gelmiyor, ne yazık ki App Store içinden Pro Camera alman lazım. Bu sekilde RAW görüntüyü istediğin gibi işlersin. Para vermeden once normal JPEG çek öyle işlemeyi öğren. Alışınca RAW'a geçersin.

Teşekkür ederim :)

Telefoto varsa cek diyecektim ama ana lens de iş görür. Düz Apple cihazlar RAW açık gelmiyor, ne yazık ki App Store içinden Pro Camera alman lazım. Bu sekilde RAW görüntüyü istediğin gibi işlersin. Para vermeden once normal JPEG çek öyle işlemeyi öğren. Alışınca RAW'a geçersin.

Teşekkür ederim :)
Ana kamera gayet güzel çekiyor da yetenek önemli olan 😅 Eline sağlık gerçekten.

Ana kamera gayet güzel çekiyor da yetenek önemli olan 😅 Eline sağlık gerçekten.

Ben de hemen öğrenmedim hocam zaten. Ben bu hobiyi düzenli yapmaya 2021'de başladım. Burada onemli olan kendi estetiğini dökmek. Makine iyi çekiyor, telefon iyi çekiyor, ben cekemem demeden denemek gerekli. Telefonda ayarlar otomatik yapılıyor olabilir ama sahneyi gözünle görmek, kadraj ayarlamak sonra bir de onu kendince işlemek fotoğrafı tamamen senin imzan yapar.

Sabit lens de aslinda göz gibi sabit bir görüş veriyor, alisirsan sahne direkt gözünde canlanıyor.