DarthGorsoy
Bilgin
Son düzenleme:
Hocam hiç rehber vs var mı fotoğraf çekmek için? Bende çekiyorum kendimce ama daha da gelişmek isterim.
iPhone XR.Hangi cihazi kullanıyorsun?
Herkese iyi geceler Techolay Sosyal sakinleriBugün sizlere, telefonla profesyonel fotoğraf çekmeye ilk adım olan RAW görüntü kaydetme ve işlemeyi cok basitçe anlatacağım.
Xiaomi ve Redmi'lerin orta seviyeleri dahil neredeyse hepsinde RAW desteği var. Samsung'larin bazı A modellerinde ve S serilerinin hepsinde (FE, düz, Plus ve Ultra) RAW desteği var. Apple kullananlar düz modellerle çekim yapamaz, orijinal RAW desteği sadece Pro modellerde var
Ben de eskiden bir Xiaomi kullanıcısı olduğum icin yine orada da fotoğraf ayarları içerisinden RAW kopyaları açılabilecegini hatırlıyorum...
Ana kamera gayet güzel çekiyor da yetenek önemli olanTelefoto varsa cek diyecektim ama ana lens de iş görür. Düz Apple cihazlar RAW açık gelmiyor, ne yazık ki App Store içinden Pro Camera alman lazım. Bu sekilde RAW görüntüyü istediğin gibi işlersin. Para vermeden once normal JPEG çek öyle işlemeyi öğren. Alışınca RAW'a geçersin.
Teşekkür ederim![]()
Ana kamera gayet güzel çekiyor da yetenek önemli olanEline sağlık gerçekten.