Tamam o zaman sizi Kuzey Kore ve Eritre'ye bekliyorum paranız olacak ama onu söylüyeyim.

Ben yanlış anladım hocam ben 1. seviye derken en iyi ülkelerden bahsediyorum sandım benim hatam.

Evet Rusya 1. seviye olabilir Almanya, Fransa, İngiltere 5.seviye olabilir.

Hala anlamamak için diretiyorsun. İstersen git Afrika'nın çölünde bir ülkede yaşa, paran varsa en iyi imkanlar senin. Bu kadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala anlamamak için diretiyorsun. İstersen git Afrika'nın çölünde bir ülkede yaşa, paran varsa en iyi imkanlar senin. Bu kadar basit.

Anladım dediğini. Şu anda Türkiye'de zengin olarak çıksan sokağa hırsızlık yaşamanın ihtimali çok yüksek, özellikle turistler. Sen hala dediğime cevap vermedin, güzel ülkede yaşaman gerek o ülkenin yaşanılası olması için paranın olması değil şunların olması gerek: Güvenlik, eğitim, sağlık, sosyal güvence, özgürlük, demokrasi cart curt daha var söylerim de.

Ayrıca o zaman aşırı kuraklık olan bir yerde de yaşayabilirsin, sonuçta para var öyle değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım dediğini. Şu anda Türkiye'de zengin olarak çıksan sokağa hırsızlık yaşamanın ihtimali çok yüksek, özellikle turistler. Sen hala dediğime cevap vermedin, güzel ülkede yaşaman gerek o ülkenin yaşanılası olması için paranın olması değil şunların olması gerek: Güvenlik, eğitim, sağlık, sosyal güvence, özgürlük, demokrasi cart curt daha var söylerim de.

Ayrıca o zaman aşırı kuraklık olan bir yerde de yaşayabilirsin, sonuçta para var öyle değil mi?

İyi günler hocam yazdıklarımı tekrar okumanı öneriyorum. :thumbsup:

Bu konudan bunumu çıkardın? Feci güldürdünüz bu arada :rofl:.

Yaşam kalitesi görecelidir. Hangi konulara baktığına göre değişir. Sosyolojik, ekonomik, ekolojik vs. ülkenin şartları kötü olsa dahi paran varsa o ülkede yaşam kaliten ve standartların yüksek olur. Güney Amerika'dan örnek verelim Brezilya, Arjantin, Venezuela, Peru vs. mesela ülkelerde çeteler var mı? Var yaşam kalitesinden bahsediyoruz güvenlik mesela ülkede güvenlik üst düzey diyebilir miyiz? Hayır. Zenginler bu duruma nasıl çözüm buluyor peki tabii ki para vererek duvarları olan, elektrikli çitler ile korunan evlerde ikamet ederek. Bu sadece tekbir örnek. Kısaca bir ülkenin şartları kötü olabilir ama paran varsa minimum hasar alırsın. Tam tersi de olabilir refahı yüksek olan ülkelerde de sefalet içinde yaşayabilirsin. 2 cümle yazı yazarsan senin fikirlerini de öğrenelim. Bayağı zeki bir arkadaşa benziyorsun.

Ekran görüntüsü 2025-12-13 160227.webp

Son düzenleme:
Yaşam kalitesi görecelidir. Hangi konulara baktığına göre değişir. Sosyolojik, ekonomik, ekolojik vs. ülkenin şartları kötü olsa dahi paran varsa o ülkede yaşam kaliten ve standartların yüksek olur. Güney Amerika'dan örnek verelim Brezilya, Arjantin, Venezuela, peru vs. mesela ülkelerde çeteler var mı? Var yaşam kalitesinden bahsediyoruz güvenlik mesela ülkede güvenlik üst düzey diyebilir miyiz? Hayır. Zenginler bu duruma nasıl çözüm buluyor peki tabii ki para vererek duvarları olan, elektrikli çitler ile korunan evlerde ikamet ederek. Bu sadece tekbir örnek. Kısaca bir ülkenin şartları kötü olabilir ama paran varsa minimum hasar alırsın. Tam tersi de olabilir refahı yüksek olan ülkelerde de sefalet içinde yaşayabilirsin. 2 cümle yazı yazarsan senin fikirlerini de öğrenelim. Bayağı zeki bir arkadaşa benziyorsun.

Eki Görüntüle 210255

Elektrikli çitin arkasına saklanarak yaşamaya kalite diyorsan vizyonuna geçmiş olsun...
Açık hava hapishanesinden farkı ne bu verdiğin örneğin güldürmeyin :rofl:.

Rusya ne kadar soğuk ve depresif bir ülke haberiniz var mı?
Bu da iyice şehir efsanesi oldu, Rusya'nın her yeri karanlık, koca binalarla kaplı, gri gökyüzüyle dolu bir yer değil gözünüzü seveyim. :LOL:

Hani ülkenin en kuzeyine veya güneyinde yaşamak gibi garip bir düşüncen yoksa gayet güzel bir yer. Sen iskandinav intiharı diye bir şey duydun mu? Mesela söz konusu depresyon diye konuşulmayan Norveç'te bir sene yaşa kafana sıkarsın.