3035

Yetkin
Arkadaşlar ben RX 6700 model ekran kartı almıştım. Bugün servisi aradığımda kartta sorun olduğunu iade kararı çıktığını söylediler. Para iademi alışveriş yaptığım mağazadan alabileceğimi söylediler. Ancak ben ödemenin yarısını nakit, yarısını kredi kartı ile yaptım. Müşteri hizmetleri bana nasıl ödeme yaptıysam öyle iade alacağımı söylediler.

Kredi kartına nasıl iade oluyor? Sonuçta 3 taksitin 2'si ödendi.

Arkadaşlar ben RX 6700 model ekran kartı almıştım. Bugün servisi aradığımda kartta sorun olduğunu iade kararı çıktığını söylediler. Para iademi alışveriş yaptığım mağazadan alabileceğimi söylediler. Ancak ben ödemenin yarısını nakit, yarısını kredi kartı ile yaptım. Müşteri hizmetleri bana nasıl ödeme yaptıysam öyle iade alacağımı söylediler.

Mantık olarak ödediğin parayı sana iade ederler, kalanın da ödemesini iptal ederler. Ama bu tarz durumlarda tek kanaldan ödeme yap. Bu tarz durumlarda ortalık karışıyor.

Kredi kartına ödediğin tutarda limit iade ediliyor, taksitli alsan bile tek seferde limit gelir. Nakit verdiğin parayı elden geri alacaksın. Nakit parayı alırken kasa çıkış makbuzu imzalayacaksın.

@8731 peki neden direk nakit iade yapmıyorlar?

Nasılsa ürünü ödemişim.

Maliye onaylı e-arşiv fatura kesilir, şirketin kasaya giriş olarak görünür. Çıkışın giriş gibi olması gerekir.

Aksi halde maliye denetiminde bu işlem eksik görünür ise vergi kaçırma ve naylon fatura işlemi olarak nitelendirilir.

E-arşiv'e geçmeden önce eski yazar kasaların hafızaları olurdu, maliye o hafıza ile kesilen fatura ve fişleri görebilir ve kasa defterine göre mukayese edebilir.

Yanlışım olabilir, varsa düzeltebilirsiniz.