Yaşadığınız şehir kaçıncı derece deprem bölgesi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 918
İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum, bakmama bile gerek yok, bina sağlam ama her dakika deprem korkusuyla yaşamak beni hırpalıyor

Arkadaşlar başlıkta hata olmuş, bakın diye yazmadım zaten. Artık bunun olmadığını belirtmek için açmıştım da hiç kimse konuyu okumamış. Yeni sistemde ivme değerlerine göre yapıldığından bahsetmiştim aslında, sağlık olsun.

Asıl belirtmeye çalıştığım, il bazında bizim il güvenli kavramı yok. Bir ilçe eski sisteme göre 1. dereceyken, diğeri 3. derece olabilir. Arada ciddi fark mevcut. Değer 0.4'ten yukarı ise deprem riski epey büyük diyebiliriz.

Tabii ki kesin konuşamam çünkü bu işi daha iyi bilen birisi daha doğru yorum yapacaktır.
III veya IV. derece imiş.
O bitti artık.
11. Katta yaşıyorum, olası depremde kaçmam gerekirse
Aslında depremin binanın kat sayısıyla direkt alakası yok. Korkulacak bir durum değil. Deprem yanal bir kuvvet olduğu için kat sayısı pek dinlemiyor. Hatta binanız yüksek katlı olduğu için daha iyi sönümler diye düşünebilirsiniz. Yüksek katlı binaların deprem davranışı daha iyi genelde. Ancak kesin konuşamayız, zemin, yapı kalitesi ve depremin karakteri burada etken.
IV. Bölge diyor
Eski sistem.
III ve II tam kesişim noktasındaymış.
Eski sistem.

Adaş dediğin dorğu fakat bina 98 yapımı ve Beylikdüzü'nde oturuyorum gerisini sen düşün. Depremden sağ çıksam bile bir tane tabanca 2 yedek şarjör 1 tane balistik yelek ve sağlamında hazırlanmış çantaya ihtiyacım olacak. Tabi o kadar bilgisayar topladım onu da yanıma alcam.

İfadeler: 178
Kesinlikle katılıyorum. Allah korusun böyle bir durumda şu an saydıklarınızın hepsi hazır olması gerekiyor. Yoksa sıkıntılı durumlar oluşabilir.

Hocam önce sağ kalın gerisi kolay bence. Ha bu arada hala deprem çantası yapmayan var mı? Yapın ve içerisine ekstra olarak kuru sıkı veya keskin bıçak ekleyin.

Fay hattının üstünde yaşıyorum. Var mı artıran?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…