Telegram Yasaklanır mı?

@RoaringLion, düşünce ve fikrinize saygım sonsuz. Lâkin ülkemizde sadece birkaç tane uygulama yasaklandı diye özgürlük haklarınız elinizden alınmadı. Ayrıca ℅70'i kötülük ve kötüye teşvik eden bir platformun açık kalmasının yararından çok zararı olur.

İfadeler: Sye
Ben sizin düşünme biçiminize ve fikrinize saygı duymuyorum. Yasakçı zihniyete sonuna kadar hayır!

@RoaringLion, tabii ki. Saygı duymayabilirsiniz, neticede sizin kararınız. Üslup çerçevesinde fikir tartışması yapabiliriz.

Son düzenleme:
Hiç kullanmadım. Yasaklamaya da ne olursa karşıyımdır. İnternet özgürlüğüne ve kişisel gizliliğe karşı olan herkese de ben karşıyım.

Ama bizim milletin bu Telegram ve WhatsApp aşkını anlamış değilim.

Hiç mi bizim millette Signal, Session veya Matrix kullananlar yok? Nerdesiniz? Sesinizi çıkartın azıcık. Etrafınızdakilere Signal yükletin, şu iki uygulamada ölsün bitsin artık. Yıl 2025 olmuş halen WhatsApp ve Telegram diye konuşuyoruz... Signal ki artık birebir WhatsApp klonu oldu.

Bizim milletten son umudu en son 2021 sırası WhatsApp gizlilik sözleşmesi gündem olunca hissetmiştim. Ama ne oldu? Hiçbir şey. O kadar Signal diye sağda solda konuşanların hiçbiri Signal'e geçmedi, WhatsApp'ı silmedi. Bir de üstüne her türlü illegal işin döndüğü Telegram'a yöneldiler.

Telegram yasaklanmasın. Hiçbir şey yasaklanmasın. Ama Telegram kullanılmasın. Uygulamada uçtan uca şifreleme default olarak açık bile değil. Yapmayın arkadaşlar... Lütfen yakınlarınızı bilinçlendirin. Signal gibi açık kaynak kodlu ve denenmiş uygulamalara geçirin. Eğer halen Telegram diye inat ediyorlarsa onlardan ya korkun ve mesafenizi koyun, ya da saf diyip geçin, bırakın kullanmaya devam etsinler.

Yasaklama hiçbir zaman cevap değildir.

Yasaklamak yanlış olabilir. Ancak çözüm bulunması gerektiği aşikar. İyinin içinde kötü, kötünün içinde iyilik var. Ancak kötü sayısını düşürmek gerekiyor. Bu konuda insanlarımızın bilinçlenmesi lazım, yasak yasak nereye kadar?

İlk çıktığından beri Telegram kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum.

Telegram yasaklanmaz çünkü eskisi gibi değil mahkemeye bilgi veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…