Merhaba, yatay geçiş ile geçmek istediğim okul başvuru dilekçesi doldurmamı istiyor. Yalnız bu dilekçeyi bilgisayar üzerinden Word ile doldurup öyle mi yüklemeliyim yoksa yazıcımdan PDF olarak çıkartıp, bilgileri doldurup ondan sonra taratıp mı yükleyeyim?

Bir de asıl sormak istediğim konu; ben Kastamonu Üniversitesi İşletme'ye 2024 yılında yerleştim YKS ile, sonrasında Ek-1 madde ile 2025 Ocak ayında İstanbul Gelişim Üniversitesi YBS'ye yatay geçiş yaptım. Şimdi ise kurumlar arası Gano ile Trabzon Üniversitesine geçiş sağlayacağım. Başvuru dilekçesinde adayın halen kayıtlı olduğu olarak yazıyor ama "Üniversiteye kabul yılı" ve "ÖSYS Yerleştirme Puanı" kısmında kararsız kaldım. Bunları nasıl doldurmam gerekli? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Screenshot_743.webp

Son düzenleme:
Dilekceyi bilgisayardan doldurup ciktisini alip imzalaman en temizi olur. Sonra taratip yuklersin. Islak imza her zaman daha garantidir. Diger soruna gelirsek, yuksekogretime ilk giris yaptigin yil olan 2024 yilini yazman gerekiyor. OSYS yerlestirme puani kismina da yine 2024 yilinda aldigin ve Kastamonu'ya yerlesirken kullandigin puani yazmalisin. Gelisim'e Ek-1 ile gecmis olman bu durumu degistirmez, akademik gecmisinin baslangici ilk yerlestigin senedir.

Son düzenleme:
Dilekceyi bilgisayardan doldurup ciktisini alip imzalaman en temizi olur. Sonra taratip yuklersin. Islak imza her zaman daha garantidir. Diger soruna gelirsek, yuksekogretime ilk giris yaptigin yil olan 2024 yilini yazman gerekiyor. OSYS yerlestirme puani kismina da yine 2024 yilinda aldigin ve Kastamonu'ya yerlesirken kullandigin puani yazmalisin. Gelisim'e Ek-1 ile gecmis olman bu durumu degistirmez, akademik gecmisinin baslangici ilk yerlestigin senedir.
Hocam, adayın halen kayıtlı olduğu dediği için 2025 diye düşünmüştüm ama 2024 olarak sağlıyorum. Alt kısımdaki yerleştirme puanı için şöyle yazılmış bu yazıyı görebilmiş miydiniz? "**: Adayın ÖSYS ile yerleştiği yılda programın taban puanı" yazılacak denilmiş ama benim yerleştirme puanı mı yoksa Kastamonu'nun benim girdiğim zamandaki taban puanı mı?

Bu cümle sanki Kastamonu'da o bölümün o zamandaki taban puanını kast ediyor gibi geldi.

Son düzenleme:
Tekrar baktim, haklisiniz. Halen kayitli oldugu universiteye iliskin bilgiler kisminin altinda oldugu icin universiteye kabul yilina 2025 yazman daha mantikli. Ben orayi ilk kez universiteye yerlestigin yil olarak anlamistim, onu duzelteyim 🫡

OSYS yerlestirme puani kisminda da dipnotta programin taban puani yaziyor. Yani senin kendi puanini degil, 2024'te yerlesirkenki bolumun o seneki taban puanini istiyor.

"Daha once kurumlar arasi yatay gecis yaptiniz mi?" kisminda da Evet deyip Istanbul Gelisim Universitesi YBS'ye Ek-1 ile gectigini yazabilirsin. Ek-1 ile gecmis olman fark etmiyor, sonucta baska bir universiteye yatay gecis yapmissin.

Son düzenleme:
Tekrar baktim, haklisiniz. Halen kayitli oldugu universiteye iliskin bilgiler kisminin altinda oldugu icin universiteye kabul yilina 2025 yazman daha mantikli. Ben orayi ilk kez universiteye yerlestigin yil olarak anlamistim, onu duzelteyim 🫡

OSYS yerlestirme puani kisminda da dipnotta programin taban puani yaziyor. Yani senin kendi puanini degil, 2024'te yerlestigin Kastamonu Universitesi Isletme bolumunun o seneki taban puanini istiyor.

"Daha once kurumlar arasi yatay gecis yaptiniz mi?" kisminda da Evet deyip Istanbul Gelisim Universitesi YBS'ye Ek-1 ile gectigini yazabilirsin. Ek-1 ile gecmis olman fark etmiyor, sonucta baska bir universiteye yatay gecis yapmissin.
Peki, adayın geçiş yapmak istediği programa ilişkin bilgiler kısmında da yerleştirme puan türü ve puanı kısmına yazı yazıyor muyuz? O kısımda * ve ** bulunuyor ama onu nasıl yapmak gerekir?

Ben yarın gene öğrenci işlerini bir arayım detaylı bir bilgi de alayım bu konuyla ilgili.

Son düzenleme: