Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seraphenthia

Yetkin
Üniversite 1. sınıfı bitirmiş biri olarak yatay geçiş yapmak istiyorum. Şu anda üniversitelerde yatay geçiş dönemi var ve 5 gün kaldı. Başvuru yapmak istediğim üniversiteler barkod numarası istiyor ama e-Devlet’teki belgelerden aldığım barkodlar işe yaramıyor. Anladığım kadarıyla YÖKSİS’ten alınan belge lazım ama YÖKSİS’e hiçbir türlü giremiyorum. Ne yapmam lazım, kiminle konuşmam lazım? Yardımcı olur musunuz?

SmartSelect_20250809_231944_Chrome.webp

Ya da yanlış bir şey yapıyorum da ben mi bilmiyorum, bilmiyorum.

Çözüm
YOKSIS'e siz girmeyeceksiniz. Okulların erişimi var. Okullar sürekli orada sorgulama yapmasın diye kendi veri tabanlarinda tutuyorlar. Okulun veri tabanında ki verinin güncel olmadığını dusundugunuzde o buton kullanılıyor.

Öğrenci olduğunuz için buradan belge oluşturacaksiniz. Sağ üstte YOKOG ile başlayan ve YOKOG kısmı dahil 18 haneli barkodu kopyalayın ve buradan dogrulayin. Doğrulama basariliysa okulun sisteminde deneyin. Doğrulama başarısız ise ilkokula geri dönün. Doğrulama başarılı olmasına rağmen okul sistemi kabul etmiyorsa okulu arayın.
YOKSIS'e siz girmeyeceksiniz. Okulların erişimi var. Okullar sürekli orada sorgulama yapmasın diye kendi veri tabanlarinda tutuyorlar. Okulun veri tabanında ki verinin güncel olmadığını dusundugunuzde o buton kullanılıyor.

Öğrenci olduğunuz için buradan belge oluşturacaksiniz. Sağ üstte YOKOG ile başlayan ve YOKOG kısmı dahil 18 haneli barkodu kopyalayın ve buradan dogrulayin. Doğrulama basariliysa okulun sisteminde deneyin. Doğrulama başarısız ise ilkokula geri dönün. Doğrulama başarılı olmasına rağmen okul sistemi kabul etmiyorsa okulu arayın.

Çözüm