Oğuz

Başarılı
1080p 60fps Discord yayınlarını izlerken hem düşük fps izliyorum hem de başkalarına göre geride kalıyorum. Ve çoğunlukla 820M ekran kartım kullanılmıyor. HD Graphics kullanılıyor. Denetim masasından gerekli ayarlamaları yapmıştım.
1713035805847.webp

Son düzenleme:
Bu şekilde ayarlama yaptım fakat hala yayın izlenemez halde. 5-10 FPS izliyormuşum gibi. Seste sorun yok. Sadece görüntü

Dosya Ekleri

• 1713036098768.webp
    1713036098768.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 241
  • 1713036111995.webp
    1713036111995.webp
    3,8 KB · Görüntüleme: 228
Masaustunde uygulamalardayken dahili grafik kullanilir genelde zaten. dGPU'yu oyle seyler icin kullanmak gereksiz guc israfi. HD Graphics 5500 falan vardir sizde 820M varsa yuksek ihtimal, oldukca yeterli olmali decode ve encode icin. QuickSync video destekli zaten.
Bu şekilde ayarlama yaptım fakat hala yayın izlenemez halde. 5-10 FPS izliyormuşum gibi. Seste sorun yok. Sadece görüntü
AV1 Codec ayarini kapatmayi ve bir de tarayicidan girmeyi deneyin bakalim.

Masaustunde uygulamalardayken dahili grafik kullanilir genelde zaten. dGPU'yu oyle seyler icin kullanmak gereksiz guc israfi. HD Graphics 5500 falan vardir sizde 820M varsa yuksek ihtimal, oldukca yeterli olmali decode ve encode icin. QuickSync video destekli zaten.

AV1 Codec ayarini kapatmayi ve bir de tarayicidan girmeyi deneyin bakalim.
Hocam AV1 Codec kapatmak şöyle yaptı, birkaç saniye akıcı izleyebildim fakat sonrasında yeniden slow motion efekti gibi yavaş görünmeye başladı her şey. Başka tavsiyeniz var mı?

Yayin izlerken CPU'nuzun erimesini goz onune alabilirseniz donanim hizlandirmasini kapatabilirseniz ancak ayni efekt, CPU'nuz yeterince hizli degilse de yasanacaktir...

Ustte demistim, ekrarlayayim, tarayicida izlemeyi denediniz mi?

Yayin izlerken CPU'nuzun erimesini goz onune alabilirseniz donanim hizlandirmasini kapatabilirseniz ancak ayni efekt, CPU'nuz yeterince hizli degilse de yasanacaktir...

Ustte demistim, ekrarlayayim, tarayicida izlemeyi denediniz mi?
Tarayıcıda hiçbir sorun yok. 1080 60fps akıcı izlenebiliyor. Sizce uygulamada neden sorun oluyor?

Tarayıcıda hiçbir sorun yok. 1080 60 FPS akıcı izlenebiliyor.
Gorev yoneticisinden baktiginizda hangi GPU'da hareketlilik oluyor yayini izlerken? Ilginc durummus.
Sizce uygulamada neden sorun oluyor?
Discord'un hem mobil hem de masaustu uygulamalari rezalet, ozellikle de donanim hizlandirmasi konusunda cok sorunlar yapiyor. Acikcasi pek bilemiyorum, belki kalintilari da dahil tamamen silip yeniden kurmak duzeltebilir. Bu kadar basit cozumler bile isliyor boyle kotu uygulamada.

HD Graphics %7 10 civarlarında hareketli oluyor 820M %0 1. Sürekli 820M kullanılsın şeklinde ayarlayamıyorum sanırım. Oyunları bile HD Graphics'te açtığını düşünüyorum çünkü çok rahat bir deneyim sunmuyor. Ayrıca teşekkür ederim silip yükleme tavsiyenizide yapacağım. Kullandığım laptop Asus X552L modeli. Ram takviyesi yapılmış sadece. İncelemek isterseniz diye söyledim. Bunun ile çok bir oyun oynayabilir miyim? Çünkü 900 serisi karta sahip olan bir arkadaşım Gta v bile oynayabiliyordu.