Yazılım için kullanılan internet siteleri faydalı mı?

Platon 40

Üstün
Uzun uzun kurslar izleyecek vaktim yok ama işin ucundan öğrenmek istiyorum. SoloLearn, Code Tech, Exercism gibi sitelere denk geldim. Duolingo tarzında belli bir canınız var ve kod yazıyorsunuz. Eğlenceli gibi de duruyor. Bunlar faydalı mı, insanı geliştirir mi bilen var mı? Rica ediyorum yazılım hakkında ciddi birikimi olanlar veya bu siteleri kullanıp faydasını görenler cevaplasın. İşime yaramayacaksa boşa vakit tüketmeyeyim.

Sıfırdan başlayacaksan temeller için işe yarar. Bu sitelerden başlangıç seviyesinde sözdizimi, döngüler, değişkenler vb öğrenilir. Yine temel algoritma prensipleri anlaşılabilir. Ama gerçek dünya problemlerini çözmede ise yaramazlar. Online kurslar, kitaplar ve Github projeleri gibi kaynaklardan çokça yararlanmanı tavsiye ederim.

Kısacası uzun uzun kurslar izleyip vakit ayıramayacaksan hiç başlama. Program yazmak iki tane oyunlaştırılmış siteden öğrenilemez.

Ucundan dediğiniz ne kadar ucundan? Ucundan öğrenip ne yapacaksınız? Bir hedefiniz olmadan başlamak zaman kaybı. Yazılım zaman gerektiren bir iş. Temel veya syntax öğrenip bırakacaksan hiç girişme.

Ucundan dediğiniz ne kadar ucundan? Ucundan öğrenip ne yapacaksınız? Bir hedefiniz olmadan başlamak zaman kaybı. Yazılım zaman gerektiren bir iş. Temel veya syntax öğrenip bırakacaksan hiç girişme.
Hayır, ucundan öğrenip ne yapayım? Bu yıl çok yoğunum, iş güç. Bir yandan uğraşmak da istiyorum, uzun uzun kurslara şu an vaktim olmadığı için, seneye kadar da boş durmayayım diyorum. En azından üç beş pratik kazandırsın diyorum. En son 2 sene önce öğreniyordum, teoride her şey kolay ama pratikte tıkanıyorsunuz, çoğu insan pratiği proje yaparak geliştirirsin diyor ama ne projesi bir fikrim olmuyor. Bu siteler pratik yaptırıyor, o bakımdan faydalı olur diye düşünmüştüm. Seneye en baştan doğru düzgün öğrenmeye başlayacağım yani -inşallah-. Sadece 0'dan başlamak yerine seneye üç beş şey bilerek başlayayım diyorum.

En başından bir proje fikri olmalı bence. Proje fikrine göre dil seçersin. Dil seçtikten sonra temelini bu sitelerle atabilirsin. Nereden öğrendiğin pek önemli değil. Siteden anlayabiliyorsan sorun yok. Ama temel atarken video izlemek iyi olabiliyor. Temel attıktan sonra proje fikrin ne ise ona uygun kütüphaneleri öğrenmen gerekecek. Dokümanlardan veya videolardan. Biraz uzattım. Kısaca verimli olduğunu düşünüyorsan ve anlıyorsan sitelerden ilerlenebilir.

Siteden ilerleyeceğim kendimi oradan geliştirmeye çalışacağım, zamanım olunca da bir kurs alabilirim veya BTK Akademi'de ücretsiz dersler var oradan ilerleyebilirim. BTK'nin faydalı olduğunu düşünüyor musun bilmiyorum ama çok kurs vardı orada. Dil olarak Pythonu düşünüyorum, uygun mu sence? Kolay ve anlaşılabilir diyorlar, bana da öyle geliyor.

Olabilir. Ama dediğim gibi hangi alanda ilerlemeyi düşünüyorsun. Bununda önemi var dil seçiminde.

Olabilir. Ama dediğim gibi hangi alanda ilerlemeyi düşünüyorsun. Bununda önemi var dil seçiminde.
Kararsızım, Website tasarımına ilgiliydim esasen fakat yapay zeka çoğu işi yapıyor gibi. Sadece öğrenmek için diyorsan yine web site olabilir

Eger ciddi olarak bu isi yapmayi istiyorsan ve sifirdan baslayacaksan sana onerim Godot, Godot'un youtube videolari ve forumlari, Godot Assist icindeki basit demo projeler ( pong gibi ), Godot'a AI eklemek icin kullanilan AI Assistant Hub uzerinden ilerlemen olur. Bu sayede eger Ingilizcen yeterli ise 6 ay gibi kisa surede oradaki basit projelerden daha iyisini kendin yapmaya rahatlikla baslarsin.

Godot'ta sadece kendi GDscript'ini kullanan projeler degil C# kullanan projeleri de calismalisin. Bu sayede gelecekte baska bir oyun motoruna adapte olman C# sayesinde cok kolay olur.

Yazılımcı mısınız üstadım, bu Coddytech sitesini çok beğendim, yani sadece oradan öğrenilmez belki bu işler ama. 2 yıl önce Python derslerine başlamıştım, uzun bir süre de dinlemeye devam ettim. Fakat pratiğe dökemiyordum. İşte adam orada fonksiyonları anlatıyor, operatörleri anlatıyor. Bir şeyler yapıyor ben yapamıyorum. Kendi kendime proje uyduramıyorum. Bu site kod yazıp size görev veriyor, bir yandan o konuyu anlatıyor bir yandan pratik imkanı sunuyor. İşte hava durumu şöyle, 10 derece altıysa bu olur, 20 derece üstüyse bu olur filan. Hoşuma gitti pratik yaptırması. Şimdilik buradan ilerlemeyi düşünüyorum, seneye inşallah rahatladığım zaman bir yandan o sıkıcı teorik dersleri izleyip bir de buradan pratik yaparım herhalde. Verdiğiniz siteye de bakacağım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…