YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Arkadaşlar ASUS TUF Gaming A15'in piyasada iki tane Ryzen işlemcili modeli var. Biri Ryzen 5 7535HS, diğeri Ryzen 7 7435HS. Ryzen 7 olan daha güçlü ama IGPU'su olmadığı için bataryası çok hızlı bitiyor diyorlar. Sizce yazılım için hangisi tercih edilmeli? Ağırlıklı olarak mobil programlama ile uğraşıyorum. Android Studio ve Android emülatörlerinin iyi çalışması lazım. 4060'lı olan versiyonu alacağım.

Arkadaşlar ASUS TUF gaming A15'in piyasada iki tane Ryzen işlemcili modeli var. Biri Ryzen 5 7535HS, diğeri Ryzen 7 7435HS. Ryzen 7 olan daha güçlü ama IGPU'su olmadığı için bataryası çok hızlı bitiyor diyorlar. Sizce yazılım için hangisi tercih edilmeli? Ağırlıklı olarak mobil programlama ile uğraşıyorum. Android Studio ve Android emülatörlerinin iyi çalışması lazım. 4060'lı olan versiyonu alacağım.

Şarj senin için önemli ise tabikii AMD Ryzen 5 7535HS alman daha iyi olur.

R7'li model aslında oyun için tercih edilebilecek iyi bir modelmiş. Çünkü sistem harici ekran kartı üzerinden görüntü vermek zorunda. Ancak burada kullanım amacın farklı. R7'li model'in iGPU'su olmadığı için sistem dGPU'yu kullanıyor ve doğal olarak pile daha çok yükleniyor. Her zaman bir priz yanında çalışmayacaksan R5 olan modeli tercih etmenden yana bir sakınca yok. Her iki işlemci de çalışma ortamın için yeterli gücü sağlar. Ayrıca, bu iki cihazın bağlantısını veya tam model isimlerini paylaşabilir misin? Cihazların diğer özelliklerine de baksak iyi olacaktır.

R7'li model aslında oyun için tercih edilebilecek iyi bir modelmiş. Çünkü sistem harici ekran kartı üzerinden görüntü vermek zorunda. Ancak burada kullanım amacın farklı. R7'li Model'in IGPU'su olmadığı için sistem DGPU'yu kullanıyor ve doğal olarak pile daha çok yükleniyor. Her zaman bir priz yanında çalışmayacaksan R5 olan modeli tercih etmenden yana bir sakınca yok. Her iki işlemci de çalışma ortamın için yeterli gücü sağlar. Ayrıca, bu iki cihazın bağlantısını veya tam model isimlerini paylaşabilir misin? Cihazların diğer özelliklerine de baksak iyi olacaktır.

Ryzen 5'li olan bu: https://www.trendyol.com/asus/tuf-g...z-p-804019330?boutiqueId=61&merchantId=118442
Ryzen 7'li olan ise bu: https://www.trendyol.com/asus/tuf-g...1-p-881147311?boutiqueId=61&merchantId=676068

Ben olsaydım R7'li cihazı alırdım. Bir şekilde priz bulunuyor. İllaki cihazın adaptörüne de gerek yok bu arada. Type-C USB 3.2 Gen2 portlarından birisi 100W'a kadar Power Delivery sağlıyor. Yani düzgün bir kablo + 100'W şarj adaptörü ile dışarıda kullanabilirsin. Hem düz pilde çalışmaktan daha iyi olur. Ancak gördüğüm kadarıyla R5'li model ile arasında değişen tek şey işlemci. Bu durumda tercih senin.

Ben olsaydım R7'li cihazı alırdım. Bir şekilde priz bulunuyor. İllaki cihazın adaptörüne de gerek yok bu arada. Type-C USB 3.2 Gen2 portlarından birisi 100W'a kadar Power Delivery sağlıyor. Yani düzgün bir kablo + 100'W şarj adaptörü ile dışarıda kullanabilirsin. Hem düz pilde çalışmaktan daha iyi olur. Ancak gördüğüm kadarıyla R5'li model ile arasında değişen tek şey işlemci. Bu durumda tercih senin.

Ryzen 7 IGPU'lu olan olsa onu tercih ederdim ama sürekli prize bağlı kalmakta istemiyorum doğrusu. Ryzen 5 darboğaz yapar mı peki? AAA oyunlar ağırlıklı olarak işlemci yerine GPU kullanıyor galiba. Bir de nasıl bir işlemci? Yazılım projeleri için yeterli mi?

Ryzen 7 IGPU'lu olan olsa onu tercih ederdim ama sürekli prize bağlı kalmakta istemiyorum doğrusu. Ryzen 5 darboğaz yapar mı peki? AAA oyunlar ağırlıklı olarak işlemci yerine GPU kullanıyor galiba. Bir de nasıl bir işlemci? Yazılım projeleri için yeterli mi?
Mobil CPU da olsa darboğaz yapmaz. Her iki model de ekran kartı 4060'ın 140W'lık modeli. İstediğin oyunu rahatça oynayabilirsin. Oyunlarda R7'li modele kıyasla daha düşük performans alacaksın ama gayet normal.

İş ortamı içinse her iki cihaz da fazlasıyla yeterli olacaktır. Arkadaşlarımdan bazıları HP'nin i3/i5 işlemcili ve sadece iGPU'lu modelleriyle çalışıyor ve bir problem yaşamıyorlar.

Ancak R7'li modelden son 1 adet kalmış. Eğer performans senin için her şeyse bence onu almalısın. Sonuçta her iki cihazı da pildeyken ya tasarruf modunda ya da dengeli modda kullanacaksın.