Yazılım Mühendisliği için Laptop önerisi - 60 Bin TL

3268

Uzman
Kesin bir bütçem yok o yüzden 60 dedim yani daha az ya da ufak esnemeler ile daha fazlada olabilir.

Aklımda Thinkpad'ler var sadece Thinkpad'lerin çok fazla modeli var hangisi olsun bilemedim. Aynı zamanda ASUS Zenbook var i9 Ultra ve 32 GB olan.

Onun dışında ekran kartlı bir şey mi alsam diyorum emin değilim. Yazılım Mühendisliği okuyacağım ağır oyunlar oynayacağımı sanmıyorum. Bu bölümde ekran kartı gerekiyor mu onu da bilmiyorum.

Ayrıca Avrupa'dan da alma imkanım var ona göre de önerebilirsiniz orada biraz daha ucuza geliyor sanırsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım tarafında yapay zeka, oyun gibi işlerle uğraşmayacaksanız GPU'nun çok da bir önemi yok gibi. ThinkPad önerebilirim. Dell XPS de olabilir. İşlemcisi son nesil ve RAM miktarı yüksek olsun yeterli.

Yazılım tarafında yapay zeka, oyun gibi işlerle uğraşmayacaksanız GPU'nun çok da bir önemi yok gibi. ThinkPad önerebilirim. Dell XPS de olabilir. İşlemcisi son nesil ve RAM miktarı yüksek olsun yeterli.
ThinkPad'ler için çok özel bir ilgim var çok seviyorum o cihazları. Ama bir sürü modeli var hangisini önerirsiniz? Oyun gibi işlerle uğraşırsam GPU olmaması sorun yapar mı? 2D şeyler düşünebilirim ileride.

60K özellikle de başlangıç için inanılmaz büyük bir bütçe hocam. 16 RAMli ve içinde 11 ve ilerisi i5 (ya da AMD muadili) olan her cihaz işinizi görür, opsiyonel olarak batarya ve ekrana dikkat edebilirsiniz fakat tavsiyem 40Whlık batarya almamanız.

2D işinden anlamam ama 3D için harici GPU farz.

Oyun oynanacak ise tam bir öneri yapmamam ancak iş amaçlı ise Asus Zenbook, Dell XPS ve Thinkpad modelleri sizleri üzmez. iOS ekosisteminiz var ise MacBook tavsiye ederim, yeni MacBook Air'ler gerçekten çok iyi duruyor.

İfadeler: 29
Hocam ThinkPad'ler de pahalı malum. Ben birazda sağlam bir şey alayım uzun gitsin diye düşünen bir insanım. ( 60 dedim de illa 60 olmak zorunda değil dediğim daha daha uygunda olur. )

Oyun oynanacak ise tam bir öneri yapmamam ancak iş amaçlı ise Asus Zenbook, Dell XPS ve Thinkpad modelleri sizleri üzmez. iOS ekosisteminiz var ise MacBook tavsiye ederim, yeni MacBook Air'ler gerçekten çok iyi duruyor.
Hocam ekosistem olsa aklımdaydı ama yok o yüzden düşünmüyorum belki ileride Şu Dell XPS i hiç duymadım ona da bir bakayım.

Ben muhtemelen ThinkPad alacağım zaten ama diğerlerine de göz atıyorum. ThinkPad içinde dediğim gibi pek çok model var X1 P T falan.

Hocam ThinkPad'ler de pahalı malum. Ben birazda sağlam bir şey alayım uzun gitsin diye düşünen bir insanım.

Hocam ekosistem olsa aklımdaydı ama yok o yüzden düşünmüyorum belki ileride
Sadece yazılım amaçlı ise tercih edilebilir belki. Asus Zenbook OLED'ler ve XPS serisine geçen hafta bakmıştım indirimde olan modeller vardı akakçe'den göz atın hocam. Huawei tarafında ise i9 13900HX işlemcili bir model vardı. Forumda incelemesi olacaktı birazdan atarım hocam.

Huawei MateBook D 16 2023
Buyrun hocam, faydalı olur sizler için.

Hocam ThinkPad'ler de pahalı malum. Ben birazda sağlam bir şey alayım uzun gitsin diye düşünen bir insanım. ( 60 dedim de illa 60 olmak zorunda değil dediğim daha daha uygunda olur. )
Hocam şöyle, sizin kullanacağınız araçlar üş aşağı beş yukarı belli, modern bir işlemci ve 16 üstü ram. Eğer oyun yazmıyorsanız o bilgisayarda çalışacak en ağır program Intellij ya da Visual Studio olacak.

Unutmadan, güçlü donanım = fazla enerji tüketimi.

Thinkpadler pahalı ama premium cihazlardan yüksek bataryalı ve çok uçmamış donanımlılardan alınır bence.

Ben de bilgisayar müh okuyan averaj bir öğrenciyim. İki sene önce aldığım i5 1135g7 ve sonradan eklememle 20 GB RAM bana fazla fazla yetiyor fakat dediğim gibi, batarya çok önemli çünkü benimkinin dandikliğinden biliyorum insan kriz geçiriyor. Mutlaka TypeC şarj desteği ve yüksek batarya öneriyorum.

Macbook al geç.

ThinkPad'in bir serisi vardı özellikle baya sağlam batarya var mış. X serisi şimdi baktım.

Macbook al geç.
Mac istemiyorum.

Güzel bir cihaz hocam aklımda tutacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…