GPU oyun dışında çok da gerekli bir şey değil. Yapay zeka işini Colab hallediyor. Arkadaş 4060 aldı da ne oldu? 8GB yetmiyor diye Colab'e 320 lira para baydı
iPhone'un varsa veya almayı düşünüyorsan MacBook M3 al PT'den. En son kampanya vardı, 8 fiyatına 16GB RAM veriyorlardı. iPhone yok dersen ASUS ZenBook'lar da yaxşı makineler.
Mac'de C işlerinde de problem yaşamazsın. Visual Studio ve .NET desteği var.
Hmm. Fold5'im den memnunum ama belki elden çıkarıp iPhone geçerim giderken. İlk başta iyi hoştu ama şu an biraz ağırlık yapmaya başladı. Memnunum gerçi hala. Maksat ekosistem olsun diye :d
Telefon durumuna göre karar veririm o zaman gidişata göre
Yok hocam mevzu şey, .NET var .NET Framework yok. Winforms işine girerlerse patlar fakat sanal makineyle hallolur herhal emin değilim.
Winforms değil de MAUI falan kullanırsa okul sorun olmaz fakat düz .NET Framework yok.
.NEt Frameworkü zaten backendde kullanan birkaç dahi dışı kimse yok, frond end tarafında ise yine mantıksızlaşmakta MAUI (gerçi bunun çok buglu olduğunu söylüyorlar, Xamarin hikayesine dönecek diyenler boldu) ve Avalonia gibi nimetlerle de Microsoft geliştirici tayfası çok eskici.
@29 bizde dersi vardı. 1 zorunlu bi de seçmeli ders. Bir şekilde halledilir herhalde ya Çok zorlamaya da gerek yok. Ben Mac'e geçtim, pek bi' b** da yokmuş yani. ASUS ZenBook ya da Dell XPS alsam da çok fark etmezdi. Beni en çok mutlu eden yönü iPhone'la olan işbirliği. Hayatı baya kolaylaştırıyor benim için. Özellikle Webcam çok kullanan biri olarak otomatik iPhone'u kamera ve mikrofon olarak kullanması çok mutlu ediyor beni.
Kesin bir bütçem yok o yüzden 60 dedim yani daha az ya da ufak esnemeler ile daha fazlada olabilir.
Aklımda Thinkpad'ler var sadece Thinkpad'lerin çok fazla modeli var hangisi olsun bilemedim. Aynı zamanda ASUS Zenbook var i9 Ultra ve 32 GB olan.
Onun dışında ekran kartlı bir şey mi alsam diyorum emin değilim. Yazılım Mühendisliği okuyacağım ağır oyunlar oynayacağımı sanmıyorum. Bu bölümde ekran kartı gerekiyor mu onu da bilmiyorum.
Ayrıca Avrupa'dan da alma imkanım var ona göre de önerebilirsiniz orada biraz daha ucuza geliyor sanırsam.
@29 bizde dersi vardı. 1 zorunlu bi de seçmeli ders. Bir şekilde halledilir herhalde ya Çok zorlamaya da gerek yok. Ben Mac'e geçtim, pek bi' b** da yokmuş yani. ASUS ZenBook ya da Dell XPS alsam da çok fark etmezdi. Beni en çok mutlu eden yönü iPhone'la olan işbirliği. Hayatı baya kolaylaştırıyor benim için. Özellikle Webcam çok kullanan biri olarak otomatik iPhone'u kamera ve mikrofon olarak kullanması çok mutlu ediyor beni.
Ya hocam, önceden iki dandik form uygulaması yapmış iki OOP görmüş adama üçüncü sınıfa kadar ders çıkmıyormuş ben bunu anladım, bilgisayarlı şeysileri fulleye fulleye geçiyorum boru teslimatını diferansiyeller yapıyor
Arkadaş parralels ile falan halleder herhalde emin değilim de, Delller de tatlı cihazlar ya
Ya hocam, önceden iki dandik form uygulaması yapmış iki OOP görmüş adama üçüncü sınıfa kadar ders çıkmıyormuş ben bunu anladım, bilgisayarlı şeysileri fulleye fulleye geçiyorum boru teslimatını diferansiyeller yapıyor
Arkadaş parralels ile falan halleder herhalde emin değilim de, Delller de tatlı cihazlar ya