efecan_vree_e

Çalışkan
Merhaba yazılımla alakalı MESEM lisesine gitmek istiyorum. Bu sistem nasıl işliyor, bana anlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Liseye gidip yazılım ile ilgili kayıt olacaksınız. İşleyiş şekli ise şöyledir:
Öncelikle yaz tatili diye bir şey yok. Okuldan okula değişkenlik gösterir, 3-4 gün iş, 1-2 gün okula gidersiniz. Okul size anlaşmalı olduğu iş yerlerini gösterir ve siz gidip başvuru yaparsınız. Eğer siz verilen süre boyunca bir yer ile anlaşmazsanız okul size ayarlar. Ama iş yeri seçerken dikkat edin. Her iş yeri adamakıllı eğitim vermez. Zaten çırak diye çalıştırmayıp veya başka işler yaptıranlar var. Onları hocaya sorarsınız. Normal maaş 5 bin küsur bir şey. Zorlarsanız 10 bine bir yer bulabilirsiniz. Eğer çok zorlarsanız belki 15 bin bile çıkabilir. Ama yüksek maaşlı yerler çoğunlukla başka işler yaptırır. Bir sigortanız oluyor ama yarı sigorta. Niye derseniz, diğer her şey tamam ama öğrenci olarak verilen sigortalar emekli olma yaşını azaltmıyor. Yani erken 3-4 yıl bile olsa erken emekli olamıyorsunuz. 10. sınıfı tamamladığınız da bir sınav yapılır iş yeri ve okul tarafından. Geçerseniz kalfalık belgesi alırsınız. 11. sınıfta da aynı şekilde ustalık belgesi alınabiliyor. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Ben şahsen önermiyorum. Düz meslek okuyun daha iyi. Ben, birçok arkadaşım ve daha başka başka kişiler inanın tavsiye etmiyor. Resmen o 4 yılınızı para için mahvediyorsunuz. Benim deyimimle hayatsızlık. Genel olarak şartları iyi değil. Yorucu bir kere. Yazılım bile olsa. Tek artısı para. Liseye yeni geçeceğinizi tahmin ediyorum. MESEM'de çalışmak bir öğrenci için uygun değildir. Birçok kişi o ağırlığı kaldıramaz. Bunu yaşayan birçok kişi var. Üstelik birçok MESEM öğrencisi boş beleş adamlar. O ortamda bulunmak istemezsiniz emin olun, eğer düzgün bir insansanız.

peki mesemdeki şirketler kurumsalmı örneğin allians vb şirketlerde ıt başında olan birsürü tanıdığımız var oralara girebilirmiyim veya mesem genellikle ne tür yazılım şirketlerine beni veriyor birde ders notlarım çok kötü hiç bir dersten 5 üzeri aldığım nadir zamanlar oldu ama yazılımda yinede iyi bir temelim var bir web sitesi tasarlıyabiliyorum html css

Peki MESEM'deki şirketler kurumsalmı örneğin allians vb şirketlerde ıt başında olan bir sürü tanıdığımız var oralara girebilir miyim veya MESEM genellikle ne tür yazılım şirketlerine beni veriyor bir de ders notlarım çok kötü hiçbir dersten 5 üzeri aldığım nadir zamanlar oldu ama yazılımda yine de iyi bir temelim var bir web sitesi tasarlayabiliyorum HTML CSS

Usta öğretici belgesi olan her kurumda çalışabilirsiniz. Ben otomasyoncu olduğum için ne tür şirketlere verirler bilemiyorum. Zaten okulun anlaşmalı olması gerek. Gidip onlara sormanız lazım. Sınava takılmayın. Telefon bile verilmiyor. Hocaların umurunda değil. Ya telefondan cevaplara bakarsınız ya da hoca cevapları verir. Çok zor bir ihtimal ama diyelim ki hoca cevapları vermedi telefon falanda yok, her türlü geçirirler sıkıntı yok.

Evet. Iyi İngilizce bilmeniz gerek, notlarınızın çok iyi olması gerek ve 15-17 yaş arasında olmanız gerekli. Benim bildiğim bunlar. Ama iş MESEM olunca iş zorlaşıyor. Çünkü MESEM daha kısmen yeni bir sistem. Adamların iyi bilmesi gerek. Artı olarak bir araştırma da yaptım.

Sosyal ve psikolojik uygunluk gerekliymiş. Okulunuzu başvuruda iyi açıklamanız gerekliymiş, ne tür eğitim veriyorlarmış onu açıklamak gerekmiş yani.

peki mesemdeki şirketler kurumsalmı örneğin allians vb şirketlerde ıt başında olan birsürü tanıdığımız var oralara girebilirmiyim veya mesem genellikle ne tür yazılım şirketlerine beni veriyor birde ders notlarım çok kötü hiç bir dersten 5 üzeri aldığım nadir zamanlar oldu ama yazılımda yinede iyi bir temelim var bir web sitesi tasarlıyabiliyorum html css
Meslek lisesinde kağıt üzerinde ders veriliyor olarak görülüyor, yani ordaki öğretmenlerde sizin üniye gitmeyeceğinizi bildiğinden kopya felan verir geçirir.