Detaylar
Kim cevapladı?TechUser7418
Üyecik
Kesinlikle erken başlamak avantaj. 11'de başladığın için 12'de YKS'ye odaklanabilirsin rahatlıkla. Kelime çalışırsan ilerde çok işine yarar, özellikle akademik metinler için. Başarılar dilerim!
Torukojin Kaneki
Başarılı
Nerede burs veriyorlar hocam?Bölümüm sayısal ve sınıf öğretmenimin dediğine göre burs veriyorlarmış herhalde bu yüzden bende girmek istiyorum. İngilizcem güzel fakat bu sınav için dil bölümündeki konuları da öğrenmek gerekiyor sanırsam.
Luna1057
Yetkin
YDS sınavından yüksek puan alınca veriliyormuş herhalde.
- Makaleler
- 7
Sayilir denebilir. YDT ile YDS arasindaki temel fark, YDS'de ''duruma uygun dusen ifade'' sorulari yok ve sorulan kelimeler daha akademik yaziya uygun kelimeler. Bu yil (veya gelecek yil vs.) bir anda kafalari esince degismedikleri surece YDT'nin aksine YDS'de 4 yanlis 1 dogruyu da goturmuyor olmasi lazim.İngilizcem güzel fakat bu sınav için dil bölümündeki konuları da öğrenmek gerekiyor sanırsam.
Bunun disinda soru dagilimlari farkli. YDS'de paragraf sorulari daha fazla, ceviri sorulari daha az. YDT'de tam tersi. Iki sinavin da suresi ayni ancak takdir edersiniz ki YDS'de daha fazla paragraf sorusu oldugu icin daha cok sureyle sinandiginiz bir sinav.
YDS-YDT-YOKDIL sinavlari birbirine oldukca benzeyen sinavlar olduklari icin kaynaklarinda genelde ucu de birlikte yazar, endiselenmeyin.
YDS'den B2 hatta -belki- B1 bir birey bile 12. sinif yasinda, sayisalci birine gore ''tatminkar'' sonuclar alabilir diye dusunuyorum. Bu seviyeye de kendinizi kapatmadiginiz surece sayisal derslerinizden arta kalan vakitte calisarak gelebilirsiniz diye dusunmekteyim. Tabii bursu kazanmaniz icin nasil bir sonuc gerekli bilmiyoruz. Sirf burs icin de asil hedefiniz olan sayisal derslerden arkada kalmak mantikli degil, tabii maddi bir darda degilseniz.
11. sinifta mi baslamaniz gerekiyor sorusuna gelirsek de, yani, iyi olur. Sinav senenizde muhtemelen sayisal derslerinden vakit bulamayacaksiniz veya bulursaniz da daha az vakit bulacaksiniz zira.
Dedigim gibi, bursu kazanmaniz icin nasil bir sonuc gerekiyor bilmiyoruz. Bilirsek daha net bir tablo cizer ancak her turlu Ingilizce ogrenmek guzel bir etkinlik. Size kagit parcalarindan yuksek sonuclar almak disinda da bayagi bir sey katacaktir, katiyor da.
Torukojin Kaneki
Başarılı
Yurtdışı üniler için mi hocam?YDS sınavından yüksek puan alınca veriliyormuş herhalde.
Luna1057
Yetkin
Arkadaşlar kusura bakmayın başlığı yanlış yazmışım, normalde YDT olacaktı. Bilet gönderdim başlığı değiştirmek için.
Onu tam bilmiyorum hocam daha araştırmadım, sanırsam sadece Türkiye için olabilir.
Son düzenleme:
Torukojin Kaneki
Başarılı
Hocam nasıl dil sınıfı? Ben de dil okuyacağım. Erkek kız ortalaması nasıl? Kaç erkek kız?Arkadaşlar kusura bakmayın başlığı yanlış yazmışım, normalde YDT olacaktı. Bilet gönderdim başlığı değiştirmek için
Onu tam bilmiyorum hocam daha araştırmadım, sanırsam sadece Türkiye için olabilir.
Luna1057
Yetkin
Hocam İngilizce dersim zaten hep 80-85'in üstünde geliyor zaten o konuda sıkıntım yok ve kaynak olarak önerebileceğiniz bir test kitabı var mı peki?Sayilir denebilir. YDT ile YDS arasindaki temel fark, YDS'de ''duruma uygun dusen ifade'' sorulari yok ve sorulan kelimeler daha akademik yaziya uygun kelimeler. Bu yil (veya gelecek yil vs.) bir anda kafalari esince degismedikleri surece YDT'nin aksine YDS'de 4 yanlis 1 dogruyu da goturmuyor olmasi lazim.
Bunun disinda soru dagilimlari farkli. YDS'de paragraf sorulari daha fazla, ceviri sorulari daha az. YDT'de tam tersi. Iki sinavin da suresi ayni ancak takdir edersiniz ki YDS'de daha fazla paragraf sorusu oldugu icin daha cok sureyle sinandiginiz bir sinav.
YDS-YDT-YOKDIL sinavlari birbirine oldukca benzeyen sinavlar olduklari icin kaynaklarinda genelde ucu de birlikte yazar, endiselenmeyin.
YDS'den B2 hatta -belki- B1 bir birey bile 12. sinif yasinda, sayisalci birine gore ''tatminkar'' sonuclar alabilir diye dusunuyorum. Bu seviyeye de kendinizi kapatmadiginiz surece sayisal derslerinizden arta kalan vakitte calisarak gelebilirsiniz diye dusunmekteyim. Tabii bursu kazanmaniz icin nasil bir sonuc gerekli bilmiyoruz. Sirf burs icin de asil hedefiniz olan sayisal derslerden arkada kalmak mantikli degil, tabii maddi bir darda degilseniz.
11. sinifta mi baslamaniz gerekiyor sorusuna gelirsek de, yani, iyi olur. Sinav senenizde muhtemelen sayisal derslerinden vakit bulamayacaksiniz veya bulursaniz da daha az vakit bulacaksiniz zira.
Dedigim gibi, bursu kazanmaniz icin nasil bir sonuc gerekiyor bilmiyoruz. Bilirsek daha net bir tablo cizer ancak her turlu Ingilizce ogrenmek guzel bir etkinlik. Size kagit parcalarindan yuksek sonuclar almak disinda da bayagi bir sey katacaktir, katiyor da.
Ben dil sınıfında değilim hocam sayısalım fakat dil sınıfında arkadaşım var ve sınıfta sadece 2 erkek var ama belki sizin okulunuzda bu sayı değişebilir, zaten bölüm değiştirebiliyorsunuz.Hocam nasıl dil sınıfı? Ben de dil okuyacağım. Erkek kız ortalaması nasıl? Kaç erkek kız?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 7
Modadil iyiydi ve YDS, YDT, YOKDIL vs. gibi ayiriyorlardi kaynaklarini. YDS icin yaptiklari spesifik kitaplar da mevcuttu en son. Bozmadilarsa hala iyidir.Hocam İngilizce dersim zaten hep 80-85'in üstünde geliyor zaten o konuda sıkıntım yok ve kaynak olarak önerebileceğiniz bir test kitabı var mı peki?
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-
-