pecer şatlab

Yetkin
Merhaba, meslek lisesine gidiyorum 10. sınıfım şimdiye kadar neredeyse okuldan hiçbir şey öğrenemedim, hocalar dersi ciddiye alıp anlatmıyor zaten sınıfta dinleyen yok. Arkadaşlarla eğlencesine gidiyorum ama bu gidişle olacak gibi değil. Babam matematik annem biyoloji öğretmeni, branşlarından ayrı ikisi de sayısalları çok iyi olan insanlar. Sizce okulu bırakıp evde sıfırdan başlamak ne kadar mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, meslek lisesine gidiyorum 10. sınıfım şimdiye kadar neredeyse okuldan hiçbir şey öğrenemedim, hocalar dersi ciddiye alıp anlatmıyor zaten sınıfta dinleyen yok. Arkadaşlarla eğlencesine gidiyorum ama bu gidişle olacak gibi değil. Babam matematik annem biyoloji öğretmeni, branşlarından ayrı ikisi de sayısalları çok iyi olan insanlar. Sizce okulu bırakıp evde sıfırdan başlamak ne kadar mantıklı olur?
Okulu her şekilde okumanı öneririm. Şimdiden YKS kasarsan 2 sene sonra gümbür gümbür anadolu lisesinde bulunan arkadaşlarını geçersin. Tabii sınav sistemi değişmezse :)

Babam matematik annem biyoloji öğretmeni, branşlarından ayrı ikisi de sayısalları çok iyi olan insanlar.
Eeee? Sana telepati ile bilgi mi aktarıyorlar? Okulu bırakınca ne yapacaksın? Eskiden olsa bırakma oku derdim ama bir meslek edinip beyaz yakadan daha çok para kazanabilirsin. Ama Z kuşağında ***ünü kaldıramama sorunu var bence. Bu yüzden okulu bırakınca her şeyi salarsan senden adam olmaz. Kendini bir tart önce.

Eeee? Sana telepati ile bilgi mi aktarıyorlar? Okulu bırakınca ne yapacaksın? Eskiden olsa bırakma oku derdim ama bir meslek edinip beyaz yakadan daha çok para kazanabilirsin. Ama Z kuşağında ***ünü kaldıramama sorunu var bence. Bu yüzden okulu bırakınca her şeyi salarsan senden adam olmaz. Kendini bir tart önce.
Severek izliyoruz :D

Anadolu lisesine geçebiliyorsan geç. 11.sınıfta istesen de okul değiştiremiyorsun zaten. Ayrıca okulu nasıl bırakacaksın kolay mı öyle?

Son düzenleme:
Abicim şu an diploma önemli. Eskiden değildi ama şimdi o diploma o kadar değerli ki. Ben bunu Almanya’ya geldiğimde anladım. En ufak bir iş için diploma veya mesleki yeterlilik istiyorlar. Ama önemli olan diplomanı almak. Bende meslek lisesinde okudum yazılım bölümünde. Şu an yazılımcıyım. Kişinin kendisine göre değişir meslek veya eğitim öğrenmek ancak bence kendini tartıp devam etmen.

Diplomadan önce mesleki tecrüben, mesleğinin sağlayacağı iş olanağı ve ekonomik kazancı önde geliyor.

Günümüzde diploma para verilip alınabilecek bir şey. Meslek lisesinin sağladığı kaynaklardan yararlan.
Ders çalışmak işin kolay kısmı, günde 1-2 saatini verirsin halledilir, biraz çevresel faktörlerden ötürü zorlandın diye suçu başkasına atma hemen.