Merhaba, genel olarak fotoğraf ve video yedeklemesi için 2–4 TB civarında depolama ihtiyacımız var. Fiyat/performans önerilere açığım. Taşınabilir olması zorunlu değil; bu nedenle herhangi bir depolamayı taşınabilir hâle getiren aparatlarla ilgili öneri ve bilgilendirmeye de ihtiyacım var. Örneğin bu tür aparatlarda nelere dikkat etmem gerekir? SSD alırsam hangi hızları destekler gibi.

Mümkün olduğunca ucuz olmasını tercih ederim. Açıkçası hard disk ya da M.2 SSD yerine SATA SSD düşünüyorum; hem hard diskten daha hızlı ve darbelere karşı dayanıklı hem de M.2 SSD’den daha ucuz olduğunu düşünüyorum. Şu an 500 GB’lık bir hard diskimiz var; ancak yedekleme için bu ömür törpüsü olacağı gibi yeterli de değil. Yine de çok uygun bir seçenek varsa diğer önerilere de elbette açığım.
Şimdilik fiyat aralığı belirtmiyorum çünkü önerilere göre karar vereceğim.

Merhaba, genel olarak fotoğraf ve video yedeklemesi için 2–4 TB civarında depolama ihtiyacımız var. Fiyat/performans önerilere açığım. Taşınabilir olması zorunlu değil; bu nedenle herhangi bir depolamayı taşınabilir hâle getiren aparatlarla ilgili öneri ve bilgilendirmeye de ihtiyacım var. Örneğin bu tür aparatlarda nelere dikkat etmem gerekir? SSD alırsam hangi hızları destekler gibi.

Mümkün olduğunca ucuz olmasını tercih ederim. Açıkçası hard disk ya da M.2 SSD yerine SATA SSD düşünüyorum; hem hard diskten daha hızlı ve darbelere karşı dayanıklı hem de M.2 SSD’den daha ucuz olduğunu düşünüyorum. Şu an 500 GB’lık bir hard diskimiz var; ancak yedekleme için bu ömür törpüsü olacağı gibi yeterli de değil. Yine de çok uygun bir seçenek varsa diğer önerilere de elbette açığım.
Şimdilik fiyat aralığı belirtmiyorum çünkü önerilere göre karar vereceğim.
İşte fotoğraf ve video yedeklemesi için 2-4 TB depolama önerileri:

SATA SSD Önerisi​

1. Kapasite Seçenekleri:
- 2 TB veya 4 TB SATA SSD'ler tercih edin.

2. Hız:
- Okuma Hızı: En az 500 MB/s
- Yazma Hızı: En az 450 MB/s

3. Dayanıklılık:
- Darbelere karşı dayanıklı ve güç kaybında veri kaybını önleyen (örn. Sudden Power Loss) özelliklere sahip SSD'ler tercih edin.

4. Fiyat/Opsiyonlar:
- Crucial MX500, Samsung 870 EVO ve Western Digital Blue 3D gibi modelleri karşılaştırın.

Harici Hard Disk Önerisi​

1. Kapasite:
- 2 TB veya 4 TB harici model seçimi yapabilirsiniz.

2. Hız:
- USB 3.0 veya USB 3.1 bağlantısı olan modelleri tercih edin; bu hızları artı bir avantaj sağlar.

3. Marka Önerileri:
- Seagate Backup Plus, Western Digital My Passport ve Toshiba Canvio gibi markalara göz atın.

Taşınabilirlik ve Aparatlar​

1. Taşınabilir Hâle Getirme:
- Harici kutu (enclosures) kullanarak SATA SSD’leri taşınabilir yapmak mümkündür.
- USB 3.0/3.1 destekli bir SSD enclosures satın alarak kullanılabilir.

2. Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Hız: Enclosures’ın da USB 3.0 veya 3.1 desteği olduğundan emin olun.
- Uyumluluk: SSD’nizle uyumlu bir enclosure seçin (örn. 2.5 inç boyut).
- Ekstra Soğutma: Aşırı ısınmayı önlemek için havalandırmalı modelleri tercih edin.

Ek İhtiyaçlar​

• Yedekleme Yazılımı: Otomatik yedekleme yapmanız adına yazılım programları kullanmanızı öneririm.
  • Kurulum: SSD veya hard disk alınız, bağlantısını yaptıktan sonra basit bir biçimlendirme işlemiyle kullanılabilir hale getirin.

Bu öneriler, uygun fiyat/performans ile ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ek bilgi isterseniz, yardımcı olabilirim.