Yakup3434

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, herkese keyifli forumlar
Mobil hat olarak yıllardır Turkcell kullanıyordum. Geçtiğimiz hafta taahhüdüm bitti ve Turkcell'in aktif abonelerine çıkardığı yeni paket fiyatları aşırı pahalı geldi gözüme
Buna istinaden Türk Telekom da aynı paketi yarı fiyatına seçerek hattımı Türk Telekom'a taşıdım. Hattım dün açıldı ve tabiri caizse Turkcell ile dipsiz kuyuda dahi çeken telefonum Türk Telekom da gökdelende dahi çekmiyor :)
Şimdi sizlere sorum, mobil hat olarak Turkcell'e geri dönmeyi düşünüyorum, Türk Telekom iptal başvurusu yapsam cayma bedeli çıkar mı? Veya çıkarsa buna itirazım olabilir mi? Daha 1 gün oldu hattım açılalı

Cayma bedeli tüketicinin yararına uygun olarak hesaplanır.
12 aylık taahhütte 1 ay kullandınız diyelim. 1 ay için yapılan indirim bedeli üzerinden cayma hesaplanır.

11 ay kullandınız diyelim. Yine kalan 1 ay üzerinden hesaplama yapılır.

Sizede normalde 1 gün üzerinden hesaplama yapmaları lazım.
Ama sözleşmede; ilk ay içerisinde cayılırsa, şu kadar yansıtılır vb gibi madde yoksa.

Taahhütlü olduğu için hesabın 1 aydan yapılacağını düşünüyorum. Taahhüt bitip taahhütsüz kullansanız gün üzerinden hesap yapılıyor.

Sözleşmede cins bir şey yoksa 1 ay kullandığınız için indirimsiz fiyat üzerinden fatura çıkar.
Sözleşmede çektiği yerlerde geçerlidir, kullanıcı bunu bilerek aboneliği başlatmıştır falan yazmışlardır. Kolay kolay ödetmeden bırakmazlar.

Taahhütlü abonelik ilk defa alındığında kurulum bedeli, aktivasyon bedeli adı altında 1500 2000 liralık bir bedel indirimli olarak yansıtılır, iptal ettirirseniz bu bedel komple size yansır, üstüne de 1 aylık indirim bedeli eklenir, tahmini 2-3 bin lira ceza çıkar. Arayıp sorun.