Taltan

Çalışkan
Cihaz
Game Garaj R9T 5060 C1
Bugün, satın aldığım Game Garaj Slayer R9T 5060 C1 gaming laptop elime ulaştı. Hatta bu yazıyı yeni bilgisayarımla yazıyorum.

Cinebench'te 30.000 puan aldı, sizce normal mi? Sıcaklıklar 97 derece civarındaydı. HDR ne işe yarıyor, ayarlar üzerinden açmalı mıyım? Uzun bir kullanım ömrü için yapmam gerekenler neler? Kontrol merkezi üzerinden işlemciye sınır koymalı mıyım?

Laptop hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda marka model fark etmeksizin yapılması gereken birkaç sıradan adım vardır;

1- Freedos geldiyse W11 25H2 işletim sistemini kur
2- Ekran kartı ve chipset driverını manuel kur (Bu şart değil ben tercihen sınırlı kurulum ile devam ederim, direkt Windows güncellemesi de yapabilirsin sorun olacağını sanmam. Chipseti manuel kur ama.)
3- Windows güncellemelerini yap
4- Nvdia APP indir
5- Grafik ayarları kısmından oynayacağın oyunlar seçip yüksek performans olarak ayarla
6- Nvdia denetim masasında G-Sync ve harici ekran kartı seçili olduğundan emin ol
7- Güç ayarları dengeli seç
8- Gelişmiş ekran ayarlarından monitör hertz değerini seç
9- HDR kapalı kalsın (Sorduğun için söylüyorum)

Temel ayarlar bu şekilde. Bunları yaptıktan sonra düzgün çalışan bir laptopta herhangi bir sorun olmamalı.

GameGaraj yazılımını bilmiyorum fakat illaki vardır onu kur watt sınırlaması gibi ayarları yapabileceğin bir arayüz muhakkak vardır. Eğer ki sıcaklığı hiçbir şekilde düşüremezsen az watt sınırlaması yaparsın. 55-80W çoğu gaming laptop için yeterli geliyor, biraz deneme yanılma ile sen de optimal değeri bulursun.

Winrar, google chrome, adobe acrobat, steam gibi gerekli uygulamaları da kurduktan sonra oyun testine geçebilirsin. Bu aşamada optimizasyonu iyi olan bir oyunu seçmen çok önemli.

Oyunlarda aynı benchmark testinde olduğu gibi ciddi bir sıcaklık olursa şunları yapmalısın;

Msi Afterburner indir -> (monitör hertz değeri -5) FPS sınırlaması yap. Oyun içi ayarlardan DLSS quality, grafik ayarları medium/high olarak ayarla. V-Sync hep kapalı, G-Sync de hep açık olsun. Bu senaryoda ekran kartı kullanımı %100'e çıkmayacak ve aldığın FPS hep G-Sync aralığında olacağı için herhangi bir akıcılık sorunu yaşamadan makul sıcaklıklarda oyun oynayabileceksin.

Aklıma gelenler bunlar oldu. Aldığım her laptopta aşağı yukarı bu ayarlar ile temiz kurulum yapıp test aşamasına geçmişimdir. Aklına takılan bir şey olursa sorarsın. Kolay gelsin.

Bugün, satın aldığım Game Garaj Slayer R9T 5060 C1 gaming laptop elime ulaştı. Hatta bu yazıyı yeni bilgisayarımla yazıyorum.

Cinebench'te 30.000 puan aldı, sizce normal mi? Sıcaklıklar 97 derece civarındaydı. HDR ne işe yarıyor, ayarlar üzerinden açmalı mıyım? Uzun bir kullanım ömrü için yapmam gerekenler neler? Kontrol merkezi üzerinden işlemciye sınır koymalı mıyım?

Laptop hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Teşekkürler.
Testi hangi modda yaptınız? Aynı cihaza sahibim, ben de Cinebench testi yapacağım. R23'te mi yaptınız, 24'te mi?

10 Dakikalık R23 testini şimdi yaptım extreme modda sıcaklık 97.2 olarak sabit kaldı puan olarakta 29599 aldım ama bazı işlemlerim puanı biraz etkilemiş olabilir onu belirteyim.

10 Dakikalık R23 testini şimdi yaptım extreme modda sıcaklık 97.2 olarak sabit kaldı puan olarakta 29599 aldım ama bazı işlemlerim puanı biraz etkilemiş olabilir onu belirteyim.
Bilgi için teşekkürler. Tahminimce kendimize özel yaptığımız her ayar etkiliyordur. Muhtemelen önemsiz farklar. (İşi daha iyi bilen biri yorum yapabilirse çok mutlu olurum.)