• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Yeni alınan MSI KATANA 15 laptopta donma ve oyunlarda düşük FPS sorunu

ekremklnc

Çalışkan
1 hafta önce aldığım MSI laptopta kasma ve donma problemleri yaşıyorum geldiği günden beri. Bilgisayara Windows 11 kurdum, tüm driverları yükledim ona rağmen hiçbir şey yapmıyorken bile ara sıra donma ve kasma yaşıyorum, oyunlarda 100FPS civarı alıyorum. Ne yapmam gerekiyor? (ayrıca şarjı 1.5 saat gidiyor normal mi?)
Laptop bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Performans ayarlarını yaptınız değil mi? Adaptörün de tam olarak bağlı olduğuna dikkat edin.

Şarjının 1.5 saat gitmesi hem normal hem değil. Şarjda ne yaptığınıza göre değişir. Aslında içindeki batarya gaming bir cihaza göre gayet iyi. (75wh)

performans ayarlarından kastınız nedir tam olarak ?

şarjı 15-20 dk oyun oynama ve gerisi video izleme olacak şekilde 1.5 saatte bitiyor.

Performans ayarlarından kastınız nedir tam olarak?

Şarjı 15-20 dk oyun oynama ve gerisi video izleme olacak şekilde 1.5 saatte bitiyor.

NVIDIA grafik ayarları, güç ayarları gibi yerlerdeki performans iyileştirmelerini yapmanız.

Gaming cihazlar pilde oynanmaz, adaptöre bağlı şekilde kullanmanız gerekmektedir.

NVIDIA grafik ayarları, güç ayarları gibi yerlerdeki performans iyileştirmelerini yapmanız.

Gaming cihazlar pilde oynanmaz, adaptöre bağlı şekilde kullanmanız gerekmektedir.

Söylediklerinizi yapmıştım. Adaptöre bağlıyken de aynı sorun devam ediyor. Video izlerken de kasıyor Windows ile bir ilgisi olabilir mi diye düşündüm.

Gaming laptoplar şarjda oynanır. Şarjı çıkarırsan tam performans vermez.

Şarjdayken bu sorun oluyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…