Serkan1562

Uzman
Arkadaslar merhaba,

Aşağıdaki sistemi yeni aldım. BIOS güncelledim, RAM'de EXPO açtım, Windows kurdum, Windows Update üzerinden güncellemeleri yaptım. Gerekli driverleri kurdum. Sistemimde her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorum. İşlemci, ekran kartı ve diğer bileşenlerin testini nasıl yapabilirim? Yaptıktan sonra değerler doğru mu, yardımcı olur musunuz?

Sistem:
  • İşlemci: R5 7500F
  • Ekran kartı: Zotac 5060 Ti 16 GB
  • Anakart: ASUS B650M-R
  • SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1 TB NVMe Gen 4 M.2 SSD
  • RAM: Goodram 16GB (1x16 GB) IRDM DDR5 6000 MHz CL36
  • Kasa: MSI MAG FORGE 121A B75 AirFlow 750W 80 Plus Bronze
  • İşlemci soğutucu: Thermalright Burst Assassin 120 SE 6x6mm ısı borulu

Arkadaslar merhaba,

Aşağıdaki sistemi yeni aldım. BIOS güncelledim, RAM'de EXPO açtım, Windows kurdum, Windows Update üzerinden güncellemeleri yaptım. Gerekli driverleri kurdum. Sistemimde her şeyin düzgün çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorum. İşlemci, ekran kartı ve diğer bileşenlerin testini nasıl yapabilirim? Yaptıktan sonra değerler doğru mu, yardımcı olur musunuz?

Sistem:
  • İşlemci: R5 7500F
  • Ekran kartı: Zotac 5060 Ti 16 GB
  • Anakart: ASUS B650M-R
  • SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1 TB NVMe Gen 4 M.2 SSD
  • RAM: Goodram 16GB (1x16 GB) IRDM DDR5 6000 MHz CL36
  • Kasa: MSI MAG FORGE 121A B75 AirFlow 750W 80 Plus Bronze
  • İşlemci soğutucu: Thermalright Burst Assassin 120 SE 6x6mm ısı borulu
  • Ekran kartı: FurMark vs OCCT
  • İşlemci: OCCT
  • SSD veya depolama birimleri yazma testi: CrystalDiskMark
Bence bunlar yeterli.

• Ekran kartı için FurMark yeterli.
  • RAM için MemTest86. uzun sürüyor, dikkat edin derim. Windows Bellek Tarama'yı da kullanabilirsiniz.
  • OCCT ile Power testi yapın.
  • SSD için ise CrystalDiskInfo ile sağlık durumunu ve hızını test edebilirsiniz.
  • Ekran kartı: FurMark vs OCCT
  • İşlemci: OCCT
  • SSD veya depolama birimleri yazma testi: CrystalDiskMark
Bence bunlar yeterli.
Power testini de OCCT'den yapabilir.
Teşekkür ederim. Mesajlarınızı yeni gördüm. İnternetten araştırarak Cinebech testi yaptım. Puanlar ekran görüntüsündeki gibi. Multi Core testinde sıcaklık genelde 74'teydi. En yüksek 76 oldu. Genel olarak 7500F işlemci için kule tipi soğucuyla değerler nasıl, bir sorun var mı?

Ekran Görüntüsü (9).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Mesajlarınızı yeni gördüm. İnternetten araştırarak Cinebech testi yaptım. Puanlar ekran görüntüsündeki gibi. Multi Core testinde sıcaklık genelde 74'teydi. En yüksek 76 oldu. Genel olarak 7500F işlemci için kule tipi soğucuyla değerler nasıl, bir sorun var mı?

Eki Görüntüle 203294
Normal değerler hocam. Anormal bir durum yok. Çıktığı derecede kaç watt çektiği de önemli tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör: