Yeni alınan RAM sorunlu olabilir mi?

drjester822

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. 8 GB Kingston RAM'e sahip laptopuma 8 GB Kingston RAM daha aldım, 2x8 Dual channel şeklinde kullanmak istiyorum. Daha az önce taktım. RAM ile ilgili olan bütün ekranları (görev yöneticisi/bellek sekmesi, CPU-Z SPD sekmesi, bilgisayarın kendi bilgi ekranı, DxDiag ekranı) tek fotoğrafta birleştirdim.
Çok anlamıyorum ama benim gözüme herhangi bir sorun ilişmedi. Fotoğrafı inceleyip her şeyin doğru olup olmadığını kontrol edebilir misiniz? Sadece RAM'lerin hızı 3200 MHz olmasına rağmen sistem onu 2933'te çalıştırıyor o gözüme çarptı. O da işlemciden dolayı mecburen galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinizden dolayı.

Herhangi bir sorun anormallik gözünüze çarptı mı fotoğraflarda hocam her şey olması gerektiği gibi mi? Biraz pimpirikliyim bu konularda
Bir sıkıntı gözükmüyor. Zaten oyun oynarken veya işlerini yaparken herhangi bir takılma veya anormal bir durum yaşamıyorsan bunu doğrulayabilirsin.
MHz meselesi işlemciden kaynaklı.

İşlemciden kaynaklı hocam, mesela örnek veriyorum anakartım 6400 MHz destekliyor. 4 kanal doldurursam eğer işlemci MHz'den kısacak ama 2 kanal doldursam RAM'lerimin MHz'sini 6400 olarak kullanabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…