Jezoo 6

Uzman
@Ayhan Dönmez hocam selam, dünkü konudaki RAM'i satın aldım ve çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım.

Hocam, bilgisayarın kasasını yan yatırdığımda tertemiz görüntü alıyorum ama bir sorun ki kasayı düzelttiğimde yani doğrulttuğumda görüntü donuyor. Ben de şok içerisindeyim şu anda, ne yapmam lazım?

Sokete tam oturmamis olabilir tekrar takmayi dene.

Ekran kartina da bak. Belki takarken biraz oynattin bunu.

Ekran kartından olamaz hocam RAM'i ilk taktığımda görüntü alamadım ondan sonra 2 3 kez söküp taktım yine görüntü alamadım bilgisayarı sürekli söküp takmaktan uğraşmaya üşendiğim için direkt masanın üstüne yatırdım öyle denedim çalıştı tertemiz dedin herhalde oldu düzelttim çalıştırdım görüntü gelmedi yatık bir şekilde Windows'u açtım bilgisayar açıldıktan sonra düzelttim baktım bilgisayar direkt dondu hiçbir şey yapamıyorum kafayı yiyicem az sonra.

Şimdi hiç görüntü alamıyorum hocam deli olacağım az önce görüntü verdi şimdi hiç vermiyor.

Son düzenleme:
Ekran kartından olamaz hocam RAM'i ilk taktığımda görüntü alamadım ondan sonra 2 3 kez söküp taktım yine görüntü alamadım bilgisayarı sürekli söküp takmaktan uğraşmaya üşendiğim için direkt masanın üstüne yatırdım öyle denedim çalıştı tertemiz dedin herhalde oldu düzelttim çalıştırdım görüntü gelmedi yatık bir şekilde Windows'u açtım bilgisayar açıldıktan sonra düzelttim baktım bilgisayar direkt dondu hiçbir şey yapamıyorum kafayı yiyicem az sonra.

Şimdi hiç görüntü alamıyorum hocam deli olacağım az önce görüntü verdi şimdi hiç vermiyor.

Contact Frame söküp denemelisin, B850M-K sipariş geçsen iyi olur. Anakartında sorun var gibi görünüyor. Uzay montaj denemediysen dene bir de, kasa monteliyken karar vermek zor. Kısa devre olabilir kıyıda köşede.

Concactı maalesef sökemem hocam elimde macun yok.

Anakart denemen lazım ve uzay montaj. Bundan sonrası teknik servis işi, PC'ciye gitsen senden çok daha fazlasını talep eder. B850M-K sipariş geç Hepsiburada satıcılı, zorda kalırsan iade edersin. Uzay montaj deneyeceksin bu tarz durumlarda. Contact'ı sökmeden emin olamazsın bir de, onu daha kullanma.

Metal tel falan degiyor olabilir dikkat et benim de basima geldi iyice kontrol et.

O yüzden uzay öneriyorum, kasanın konumuyla alakalı da sıkıntıdan söz ediyor. Anakart denemesi lazım çözülmezse, Contact Frame zaten bu sorunu direkt yapabilir. Uzun vade kullanıyor.

Hocam sisteme RAM'ler takılı bir 5 dk bekledim şu an biosdayım bilgisayar "yan" konumda şu an.

BIOS'tan herhangi bir info alabilir miyiz?

Kasayı düzelttiğimde görüntünün gideceğinden şüpheliyin.

Dosya Ekleri

• 17888733384631330540744722690153.webp
    17888733384631330540744722690153.webp
    5,7 MB · Görüntüleme: 0
  • 17888733514128192949913503490217.webp
    17888733514128192949913503490217.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 0
Normalde eski Micron RAM'lerde kullanırken görüntü gelmese bile "windowsun" sesini duyardım kapat aç kapat aç görüntünün gelmesini sağlardım zaten RAM'i ilk aldım taktım görüntü almadım eskisini yan bir şekilde taktım görüntü aldım ondan sonra yeni aldığımı taktım görüntü aldım sıkıntı yok sonrasında kasayı dik konuma getirdim görüntü dondu gitti şimdi ne düz ne ters görüntü alamıyorum 2 RAM'i de test ettim :(

Evde teknik servis işi yapacaksın ya da ücreti mukabilinde yaptırman lazım. PC'cilerde DDR5 yedek parça yok, zaten kriz var. Hepsiburada satıcılı B850M-K sipariş edip uzay montaj denersen anlaşılır. Macun yoksa iyi kötü bunu al.