Jezoo 6

Uzman
@Ayhan Dönmez hocam selam, dünkü konudaki RAM'i satın aldım ve çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım.

Hocam, bilgisayarın kasasını yan yatırdığımda tertemiz görüntü alıyorum ama bir sorun ki kasayı düzelttiğimde yani doğrulttuğumda görüntü donuyor. Ben de şok içerisindeyim şu anda, ne yapmam lazım?

Hocam ne deseniz haklısınız dediğiniz yöntemle sorun tam olarak nerede anlayabiliriz ama benim öyle bir durumum yok ailem zaten bu tarz harcamalarıma karşı çok karşı RAM'i bile gizli gizli aldım diyebilirim bozuk çıksaydı vah halime şu anda bilgisayar açıldı hocam bir sorun gözükmüyor son RAM takarken güzel taktığımı düşünüyorum ondan mıdır bilmiyorum tabii ki sorunu tamamen kökünden çözer mi bilmiyorum 1 2 gün kullanıp siyah ekran problemi yaşarsam o zaman belli olur ZenTimings atmamı ister misiniz timing ayarı yapabiliriz hocam.

Hocam ne deseniz haklısınız dediğiniz yöntemle sorun tam olarak nerede anlayabiliriz ama benim öyle bir durumum yok ailem zaten bu tarz harcamalarıma karşı çok karşı RAM'i bile gizli gizli aldım diyebilirim bozuk çıksaydı vah halime şu anda bilgisayar açıldı hocam bir sorun gözükmüyor son RAM takarken güzel taktığımı düşünüyorum ondan mıdır bilmiyorum tabii ki sorunu tamamen kökünden çözer mi bilmiyorum 1 2 gün kullanıp siyah ekran problemi yaşarsam o zaman belli olur ZenTimings atmamı ister misiniz timing ayarı yapabiliriz hocam.

Bu şekilde yatay kullanacaksın o zaman, Contact kaynaklı sıkıntı gibi görünüyor ilk etapta.

Bu şekilde yatay kullanacaksın o zaman, contact kaynaklı sıkıntı gibi görünüyor ilk etapta.

Ama hocam şöyle bir şey sölylemek istiyorum ben contact kullanmadam da siyah ekranlar yiyordum yani şu anda kafam acayip karışık.

1788874482533.webp

Yeni RAM'ler böyle görünüyor.

Hocam bu arada ekran kartı kablosu için ne önerirsiniz başka bir dönüştürücü mü almalıyım?

Ama hocam şöyle bir şey sölylemek istiyorum ben contact kullanmadam da siyah ekranlar yiyordum yani şu anda kafam acayip karışık.

Eki Görüntüle 278962

Yeni RAM'ler böyle görünüyor.

Hocam bu arada ekran kartı kablosu için ne önerirsiniz başka bir dönüştürücü mü almalıyım?

RAM'ler M-Die olabilir, tRFC metodu ile anlaşılabilir şu aşamada sadece. @Jezoo Dönüştürücü sana uygun değil, 2 ayrı PCIe 8 pin güç çıkışı yok mu PSU'dan? Bunun için fotoğrafla beraber ayrı bir konu aç, PSU marka model ile beraber arkadaşlar incelesin.

Çalışıyorsa elleme kuralı var, yatayda sorun yoksa kasayı dikleme. Yine problem yaşarsın çünkü. Bu işlerle uğraşabilir vaziyete geldiğin an ilk iş Contact söküp uzay montaj dene, adım adım gitmen lazım. Yoksa uğraşırsın.

Benim tavsiyem B850M-K alman yönünde olur, kalıcı çözer sorununu gibi görünüyor. Soket kaynaklı problem var gibi sende ya da kasa tetikleyebilir, @SalimBdk 'da kısa devre yaptırıyordu. 9070 XT için sana nasıl kullanman gerektiğini aktarsın. Ondaki tek kablo 2x8'di, senin tabiri caizse tek kablo 3x8. Tehlikeli.

Buyurun zen.

1788876843871.webp

Timing falan hiç yapmadım direkt JEDEC'te çalıştırdım.

Bir de eski RAM'lerde EXPO seçeneği vardı bunlarda EXPO olmadığından BIOS'ta DOCP vardı.