Urass.0

Uzman
Merhaba daha setup alalı 1 hafta olmadı setup arada sırada oyunlarda DPC_WATCHDOG_VIOLATION hata kodlu mavi ekran veriyor, internette gezerken Windows dahil her şey yanıt vermiyor diyor. Ekran kartı ve işlemci sürücülerini güncelledim.

Sistem özellikleri.
  • İşlemci AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran kartı PNY xlrb RTX 3060 Ti
  • RAM 16 GB
  • SSD 500GB M.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata kodunu araştırdığımda donanım veya sürücü sorunu kaynaklı olabileceği yazıyor. DDU ile mevcut ekran kartı sürümünü silip eski bir sürüm kurmayı deneyebilirsiniz. Bu noktada güncel olarak 3060 Ti için en düzgün çalışan sürümü öğrenip denemenizde fayda var.

Hata kodunu araştırdığımda donanım veya sürücü sorunu kaynaklı olabileceği yazıyor. DDU ile mevcut ekran kartı sürümünü silip eski bir sürüm kurmayı deneyebilirsiniz. Bu noktada güncel olarak 3060 Ti için en düzgün çalışan sürümü öğrenip denemenizde fayda var.

Monitörüm ekran kartına bağlı DDU ile silersem ekran komple gider mi?

Dediğiniz gibi yaptım şimdi ise apayrı bir mavi ekran verdi unexpected exception yazıyordu sanırsam.
Eğer eski bir ekran kartı sürümünü yüklemek çözmediyse, aygıt yöneticisinden WiFi adaptörünü güncellemeyi dene. Bu hata koduna yönelik araştırma yaptığımda bunların çözüm getirdiğini gözlemledim. Denemekte fayda var. Eğer yine düzelmezse forumdaki konunun uzmanlarından destek beklersin. Ben başka bir şey bulamadım.

Kaynak:

Eğer eski bir ekran kartı sürümünü yüklemek çözmediyse, aygıt yöneticisinden WiFi adaptörünü güncellemeyi dene. Bu hata koduna yönelik araştırma yaptığımda bunların çözüm getirdiğini gözlemledim. Denemekte fayda var. Eğer yine düzelmezse forumdaki konunun uzmanlarından destek beklersin. Ben başka bir şey bulamadım.

Kaynak:

Bilgisarımda herhangi bir WiFi adaptörü yok yinede yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle bilgisayarı satın aldığım yere iade edeceğim.