Şu an sahip olduğum Radeon 680M halihazırda 1050'ye yakın bir güçte gayet makul bir iddia gibi duruyor. AMD'nin Steam Deck ve diğer konsollardaki APU'larını da düşünürsek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu haber bana şunu sordurttu: "İleride ekran kartına ihtiyaç duyar mıyız?" Bence 5-10 sene sonrasına pek de gerek kalmayacak gibi.
2016'da cikmis orta seviye bir kart ile esdeger performans sunacagini tahmin ettigimizi dusunursek 40 firin ekmek yeseler harici ekran karti ihtiyacini APU ile karsilayamazlar.

Haberler tam kesin olmadığından, olasılıkları tartışmak için konu açtım. Son zamanlarda böyle haberlere denk geldim. Eğer doğruysa düşük bütçeyle güzel oyun oynatacak cihazlar görebilirsiniz.

Radeon 760M'in GTX1060'ı geçtiği söyleniyor. Radeon 780M'in de GTX1660'a rakip olacağı söyleniyor. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: AMD's upcoming integrated graphics matches seven years old GTX 1060 in Geekbench 6 — Ryzen 5 8600G iGPU benchmarks leak

Benim GTX 1060 güncel APU'larla denk olacaksa yandık...

Bir an önce elden çıkartmak lazım :D

Güzel bir gelişme o halde. İnsanlar GTX 970, GT 1030, GTX 1050 Ti gibi kartlar alacağına direk böyle sistemlere yönelirler. Tabii maliyeti ucuz mu olur orasını bilemem. Sonuçta performansta ciddi artış var.

Ekran kartı + işlemci almaktan daha ucuza geliyor. Sadece işlemciyi alıyorsun.

Bir de bu APU dahili GTX 1060'dan daha az güç tüketiyormuş. Verimlilik konusunda da artış var.

Pike Ryzen 8000 serisi için AM5 mi kullanılacak yoksa AM6 mı çıkacak?

AMD pek Intel kadar soket değiştiren bir firma değil. Muhtemelen AM5 olur.

Son düzenleme:
Haberler tam kesin olmadığından, olasılıkları tartışmak için konu açtım. Son zamanlarda böyle haberlere denk geldim. Eğer doğruysa düşük bütçeyle güzel oyun oynatacak cihazlar görebilirsiniz.

Radeon 760M'in GTX1060'ı geçtiği söyleniyor. Radeon 780M'in de GTX1660'a rakip olacağı söyleniyor. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: AMD's upcoming integrated graphics matches seven years old GTX 1060 in Geekbench 6 — Ryzen 5 8600G iGPU benchmarks leak
El boyutunda sistemler için çok iyi haber, bir de fazla ısınmazsa üfff laptopların yerine bile geçer.