Yeni başlayan birisi için elektro gitar önerisi

Hocam çıkardığı notalar, perde sistemleri aynı olabilir ama tınıları ve sap-klavye profilleri olarak elektro ve klasik birbirinden çok ayrı çalgılar. Temel öğrenimde ikisinde de aşağı yukarı aynı şeyler öğretiliyor ama temelleri öğrenme sürecinde öyle sadece. Klasik gitarın normal amacı bizim yaptığımız gibi pop falan çalmak değil. Klasik müzik enstrümanıdır aslında. Parmakla çalınması gerekir, pena kullanılmaz. Elektro gitarda ise tam tersi genellikle penayla çalınır. Yani sistemlerin aynı olması aynı enstrüman olduğu anlamına gelmiyor çok. Kemanla çello ayrımı gibi düşünülebilir, ikisi de temelde benzer çalgılar ama kullanım alanları farklı.

Evet dediğinizi biliyorum zaten ama dediğiniz notalar ve gamlar klasiğin izin verdiği yere kadar aynı şahsen ben klasikte öğrenirken amacına uygun çalarak öğrenmedim pena ile metal riffler çalmayı deneyerek öğrendim o yüzden öyle bir fikir verdim en ucuzu klasik olduğu için onu önerdim yoksa keşke ülkemizin alım gücü Avrupa seviyesinde olsa herhangi bir hobi ile ilgilenmek istediğimizde bunları düşünmek zorunda kalmasak :temenni:.

İkinci el bakmanız gerekebilir dore ve zuhalde 7 binden başlıyor kampanya denk getirirseniz belki 6kya bulabilirsiniz. Bir de amfisiz bilgisayara mı bağlayacaksınız.

Geri
Yukarı Alt