Stardew Valley

Deneyimli
Yer
Krasnoyarsk
Yeni bir fikir buldum! Adını daha koymadım ama şöyle olacak: Devlet olacak, fakat devleti halk yönetecek. Halkın devleti olacak, özel sektör de olacak ve özel mülkiyet de var olacak. Tabii ki, ülkeyi halk yönetecek. Ülkenin devlet başkanı olmayacak, mecliste ülkeyi yönetecek kişiler 7 kişilik bir grup olacak. Bu grup, aldığı kararları milletvekillerinin oylamasına sunacak.

Adalet o kadar güçlü olacak ki, yolsuzluk yapan vekillerin görevleri Adalet Bakanlığı tarafından sonlandırılacak. Devlet, herkese yardım edecek. Vergiler olacak ama her kişiden farklı oranda vergi alınacak. Örneğin, zengin birinden 900 lira vergi alınırken, fakir veya geçimini zor sağlayan birinden 200 lira vergi alınacak.
Yargı bağımsız olacak ve tarafsız bir ülke olacağız. Güçlü bir devlet yapısına sahip olacağız. Devlet, geçimini sağlayamayan herkese yardım edecek (kira, para, yemek, sağlık vb.). Ayrıca, devlet iş bulamayanlara iş bulacak (özel sektör de dahil).

Sizce bu fikir mantıklı mı? Ne düşünüyorsunuz?

+ Tarikat, cemaat gibi şeyler olmayacak. Adıyaman Kahta'da bir tarikat köyü vardı. İşte orası kapatılacak. Bunlar yüzünden din yanlış anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Yeni bir fikir buldum! Adını daha koymadım ama şöyle olacak: Devlet olacak, fakat devleti halk yönetecek. Halkın devleti olacak, özel sektör de olacak ve özel mülkiyet de var olacak. Tabii ki, ülkeyi halk yönetecek. Ülkenin devlet başkanı olmayacak, mecliste ülkeyi yönetecek kişiler 7 kişilik bir grup olacak. Bu grup, aldığı kararları milletvekillerinin oylamasına sunacak.

Adalet o kadar güçlü olacak ki, yolsuzluk yapan vekillerin görevleri adalet bakanlığı tarafından sonlandırılacak. Devlet, herkese yardım edecek. Vergiler olacak ama her kişiden farklı oranda vergi alınacak. Örneğin, zengin birinden 900 lira vergi alınırken, fakir veya geçimini zor sağlayan birinden 200 lira vergi alınacak.
Yargı bağımsız olacak ve tarafsız bir ülke olacağız. Güçlü bir devlet yapısına sahip olacağız. Devlet, geçimini sağlayamayan herkese yardım edecek (kira, para, yemek, sağlık vb.). Ayrıca, devlet iş bulamayanlara iş bulacak (özel sektör de dahil).

Yani şimdi gerçekçi olursak, yeni fikir bulmak ya da o fikrin mantıklı olup olmaması maalesef hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yapacak bir şey yok.

Lil Yachty Drake GIF

Mantıklı gibi duruyor ama Zeitnot'un dediği gibi iç savaşa sürüklenmeye açık. Fikir ayrılıkları insanları ayrıştırmaya itecek ve işler daha kötü hal alacak.

Böyle bir şey için milletinde sosyal açıdan ve insanlık açısından iyi olması gerekli. Bu fikir örneğin Türkiye'de çalışmaz. Sosyal açıdan berbat durumdayız. Zaten bunu partilerden de anlayabilirsiniz. Bizim düzelmemiz için ilk önce toplum olarak düzelmemiz gerekli ama bu ekonomi ve bu yönetimle zor gibi.

Adalet o kadar güçlü olacak ki, yolsuzluk yapan vekillerin görevleri Adalet Bakanlığı tarafından sonlandırılacak. Devlet, herkese yardım edecek. Vergiler olacak ama her kişiden farklı oranda vergi alınacak. Örneğin, zengin birinden 900 lira vergi alınırken, fakir veya geçimini zor sağlayan birinden 200 lira vergi alınacak.

İsviçre Sistemi-Teknokrasi-Ilımlı Devletçilik ile karmalaştırmışsınız. İsviçre sisteminde halk istediği bir yasayı, anayasaya dahi ekleyebiliyor (referandum yapabiliyorlar) yani garip bir sistemleri var. Teknokrasi ise tamamiyle liyakat ve bilime dayalı bir sistem.

Ayrıca şimdi uzun uzun yazarsam paragraflarca yazmam gerekicek ama kısaca "bulduğunuz sistem" ülke çarklarını döndürmez.

Devlet olacak, fakat devleti halk yönetecek. Halkın devleti olacak, özel sektör de olacak ve özel mülkiyet de var olacak. Tabii ki, ülkeyi halk yönetecek. Ülkenin devlet başkanı olmayacak,
Buraya kadar "İsviçre Modeli"ni benimsemişsiniz.
mecliste ülkeyi yönetecek kişiler 7 kişilik bir grup olacak. Bu grup, aldığı kararları milletvekillerinin oylamasına sunacak.
Burası kısmen Teknokratik görüşe benziyor. Ülkeyi liyakat sahibi bir grup yönetiyor ancak bu grup öyle oylamayla yönetmiyor. Her birisinin uzmanlık alanı var ve oylamaya sunmadan ülke için ne iyiyse onu yapıyorlar. Sizin önerinize göre ise daha demokratik bir yaklaşım benimseniyor. Günümüzde anlattığınız olayın örnekleri çok fazla hatta ülkemizde dahi var.
Sosyal-Liberal görüşü açıklamışsınız.
Devletçi görüşü açıklamışsınız. Yargı bağımsızlığı Liberal görüşte tabi.

Kısmen. Birden fazla ideolojiyi ve görüşü birleştirip ortak bir fikir yaratmışsınız tamam ama bu sistem işlemez. İlk öncelikle Komünizm gibi fikirde güzel pratikte uygulanabilirliği olmayan bir sistem. Devlet hem özel sektörü çekip hem devletçilik oynayamaz. Ayrıca suistimale inanılmaz açık. Özellikle Türkiye gibi Ulus Devlet olup iç karışıklıklarla uğraşan ülkelerde bir felakete sebep olur ya da çok-kültürlü ülkelerde.

İsviçre Sistemi-Teknokrasi-Ilımlı Devletçilik ile karmalaştırmışsınız. İsviçre sisteminde halk istediği bir yasayı, anayasaya dahi ekleyebiliyor (referandum yapabiliyorlar) yani garip bir sistemleri var. Teknokrasi ise tamamiyle liyakat ve bilime dayalı bir sistem.

Ayrıca şimdi uzun uzun yazarsam paragraflarca yazmam gerekecek ama kısaca "bulduğunuz sistem" ülke çarklarını döndürmez.

Buraya kadar "İsviçre Modeli"ni benimsemişsiniz.

Burası kısmen Teknokratik görüşe benziyor. Ülkeyi liyakat sahibi bir grup yönetiyor ancak bu grup öyle oylamayla yönetmiyor. Her birisinin uzmanlık alanı var ve oylamaya sunmadan ülke için ne iyiyse onu yapıyorlar. Sizin önerinize göre ise daha demokratik bir yaklaşım benimseniyor. Günümüzde anlattığınız olayın örnekleri çok fazla hatta ülkemizde dahi var.

Sosyal-Liberal görüşü açıklamışsınız.

Devletçi görüşü açıklamışsınız. Yargı bağımsızlığı Liberal görüşte tabii.

Kısmen. Birden fazla ideolojiyi ve görüşü birleştirip ortak bir fikir yaratmışsınız tamam ama bu sistem işlemez. İlk öncelikle Komünizm gibi fikirde güzel pratikte uygulanabilirliği olmayan bir sistem. Devlet hem özel sektörü çekip hem devletçilik oynayamaz. Ayrıca suistimale inanılmaz açık. Özellikle Türkiye gibi Ulus Devlet olup iç karışıklıklarla uğraşan ülkelerde bir felakete sebep olur ya da çok-kültürlü ülkelerde.

İlk önce insanları düzelteceğiz sosyal çürüme bitecek.