Makaleler
36
Yer
Kocaeli
Selam dostlar.

Evet, bu aracın motor gamına 1.5 BlueHDI motor ve EAT8 şanzıman kombinasyonunu eklemişler. Benim de aktif olarak kullandığım motor ve şanzıman kombinasyonu. Ufak tefek değişiklikler de var gördüğüm kadarıyla.

Motor ve Şanzıman Kombinasyonu​

Bu motor güncel olduğu için sorunsuz. Eskiler gibi eksantrik zinciri problemi yok. Ama tabii klasik Adblue ve DPF sıkıntıları çıkarma ihtimali daima var. Her güncel dizel arabada var bu ihtimal. Şanzıman keza rüştünü ispatlamış bir model zaten. Araba ortalama 1300-1400 kilogram olduğu için performans tatminkar olacaktır. Yakıtı da yeni normlar ve güncellemeler ile birlikte biraz daha iyi tabii. Motor ve şanzımanı için bile alınabilir şu anda, ama fiyatı tartışılır tabii. Almışken GT paketini almak lazım, o da yaklaşık 2.7 milyon TL civarında. O paralara araba alternatifi çok şahsen.

Donanım​

Donanımları fena değil diyebilirim. Ama bir koltuk ısıtma göremedim broşürde. Artık ısıtma ve soğutma doldurmak lazım arabaları, alternatif çok çünkü. Genelde PSA grubunda donanım tatmin edici olur zaten. O konuda hakkını yiyemem şimdi.

Tasarım​

Açıkçası 308 bir önceki neslinde de gayet iyiydi tasarım. Aydınlatmalı panjur ile fena olmamış açıkçası, tasarımını ben beğendim şahsen. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.

Sağlamlık ve Elektronik​

Asıl buraya bakmak lazım. Memnun olmayan insan çok. İnsanların en çok kafasını karıştıran şeylerden bir tanesi güncel PSA araçlarının ciddi manada sorun çıkarması. Özellikle çift kavrama ile birlikte iyice alınabilirliğini düşürdüler. Yani sorun yaşayan insan çok fazla.

Sonuç​

Genel olarak fena değildir 308 normalde. Konfor, yalıtım, sürüş keyfi sınıfının en iyisi değil belki ama güzeldir. Eğer C segment sıfır dizel otomatik ve sorunsuz bir şanzımana sahip isteniyorsa çok fazla alternatif yok zaten. Türkiye'de yine dizel otomatik olduğu için çok satar diye düşünüyorum. Kardeşi Opel Astra da bir alternatif tabii. Ben alır mıyım? Ben şahsen almam tabii. İyi sosyaller dilerim.

Ekran görüntüsü 2026-08-12 192255.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-12 192027.webp

Son düzenleme:
Tasarımı bu tarz olan arabalara pek ısınamıyorum ya, sebebini de bir türlü çözemedim açıkçası. Benim zevkime göre araba dediğin sedan olmalı bence. Sedan araçlar şahsen benim çok daha fazla hoşuma gidiyor. Tabii bu, sedan olmayan diğer araçların güzel olmadığı anlamına gelmez; sadece nedense ben bir türlü ısınamıyorum. :)

3008 kullanıcısı olarak AdBlue'dan çok çektim, şükür yolda bırakma vesaire gibi problemler yaşamadım ancak ekranda sürekli uyarı çıkması baya can sıkıcı hal almıştı. Masrafları 100 bini bulduğundan çözümü komple sistemi yazılımla iptal etmekte bulduk. Aylardır bu şekilde kullanıyorum aracı hiçbir sorun çıkarmadı. Bu arızadan dolayı aracı ya da markayı kötülemek pek doğru olmaz, direkt olarak sistemi tasarlayan mühendise kızmak lazım. Günümüzdeki bir çok dizel araç bu problemi yaşıyor en büyük sebebi ise sistemin yanlış tasarlanması bence. Belli bir yıldan sonra AdBlue depoları revize edilmişti, umarız bu araçta bu sorunun bir tık daha önüne geçilmiştir. DPF konusunda 54 binde benim aracım halen bir problem yaşamadım onunla ilgili. Oysa aracı genelde kısa mesafede kullanıyorum. Trafik cezaları arttığından beri çevreyolunda da eskisi gibi zorlayamıyorum aracı :D. Ancak dediğim gibi halen bir DPF sorunu yaşamadım. DPF biraz daha eski araçlarda problem sanırım, ben daha güncel dizel araçlarda DPF problemi yaşayan görmedim hiç. Belki de benim önüme çıkmamıştır.

Tasarımı bu tarz olan arabalara pek ısınamıyorum ya, sebebini de bir türlü çözemedim açıkçası. Benim zevkime göre araba dediğin sedan olmalı bence. Sedan araçlar şahsen benim çok daha fazla hoşuma gidiyor. Tabii bu, sedan olmayan diğer araçların güzel olmadığı anlamına gelmez; sadece nedense ben bir türlü ısınamıyorum. :)

Bizim ülkemizde sedan sevgisi büyüktür. Bagajı, iç hacmi, alışkanlıklar derken birçok sebebi var. Başka ülkelerde de hiç sevilmiyor aksine. Satışları o kadar düşük ki çoğu modeli satmıyorlar bile artık. :)

3008 kullanıcısı olarak AdBlue'dan çok çektim, şükür yolda bırakma vesaire gibi problemler yaşamadım ancak ekranda sürekli uyarı çıkması baya can sıkıcı hal almıştı. Masrafları 100 bini bulduğundan çözümü komple sistemi yazılımla iptal etmekte bulduk. Aylardır bu şekilde kullanıyorum aracı hiçbir sorun çıkarmadı. Bu arızadan dolayı aracı ya da markayı kötülemek pek doğru olmaz, direkt olarak sistemi tasarlayan mühendise kızmak lazım. Günümüzdeki bir çok dizel araç bu problemi yaşıyor en büyük sebebi ise sistemin yanlış tasarlanması bence. Belli bir yıldan sonra AdBlue depoları revize edilmişti, umarız bu araçta bu sorunun bir tık daha önüne geçilmiştir. DPF konusunda 54 binde benim aracım halen bir problem yaşamadım onunla ilgili. Oysa aracı genelde kısa mesafede kullanıyorum. Trafik cezaları arttığından beri çevreyolunda da eskisi gibi zorlayamıyorum aracı :D. Ancak dediğim gibi halen bir DPF sorunu yaşamadım.

Adblue ve DPF dediğim gibi her güncel arabada başınıza gelebilecek sorunlardan. PSA vukuatlı biraz, özellikle de son çıkardığı modellere iyi de diyemeyiz. Özellikle çift kavrama ve yeni benzinli motorlarında. Hele elektrikliler, dillere destan maalesef. :)

Ben de sedan ve SW taraftarıyım. Araba dediğin alçak olur, yolla bir olur. Yere yapışır, yolu tutar.

Bu aracin tek korkutan tarafi elektronik arizalar. Yoksa ic mekan kalitesi, yalitimi vs. olsun neredeyse Golf seviyesinde. Motor sanziman cok iyi zaten. Dizel aliyorsan AdBlue'yi iptal ettirmek sart artik maalesef.