Yeni doğan bebekler neden ebeveynlerinin dinini alıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xapder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 850
  • Etiketler Etiketler
    neden
Burada soyle bir paradoks var, ana babanin dini oldugu icin ne kadar dinden uzak da yetistirilse çocuk, ana babanin adetleri belli oldugundan çocuk kafasina bunlari kodluyor.

Ornek kim diyelim ben diyelim. Kuran kursuna gittigim donemi saymazsak (ki orada da iki kissadan hisse dinleyip kuran dua okuyorduk pek aksiyonlu degillerdi, hatta bence faydaliydi bile) çocukken de simdi de cesitli yargi ve dusuncelerimin kaynaklari dini aliskanliklar bir yere kadar ve cogu kisi de kafasindan hepsini atamiyor bunlari cok hakli sebeplerden oturu.

Bir aralar kendi kendime namaza başladım fakat sonra depresyondur bir şeydir kaldik sinavdan, su aralar kuranci olarak devam ediyorum ama fazla sallamam. Cogu hareketim, sozum ve dusunemin kaynagi bir yerde din tarafina illa dokunuyor.

Daha dinci ailelerde yetisip de serbestlesen (?) insanlar da cok gordum ve onlarda da ayni durum var fakat daha din kalıyorlar. Dinsizlikten dine gecenlerde apayri muhabbet onlar inanilmaz benimsiyor.

Yani karisik, İngilizce hiç mi kaynak cikmadi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an bulduğum en mantıklı İngilizce cevap bu.

"Şahsen tüm çocukların tüm dinler hakkında eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum ve 12 yaşına geldiklerinde hangisini istediklerini ya da dinsizliği seçebileceklerini düşünüyorum. Çoğu yine ailesinin dinini seçecektir ama garanti ederim ki çok daha fazla ateist olacaktır çünkü benim gördüğümü onlar da görecektir, yani dinlerin uydurma saçmalıklar olduğunu, ailemin geri kalanı dindardır, bu yüzden ateist olarak yetiştirildiğimi düşünmeyin, hepsi hala inanmadığım için şok oluyor, anlayın işte."
İspanyolca olarak da bu.

"Bununla birlikte, çoğu uzman, dinin anlamını henüz anlayamayan yeni doğmuş bir bebeğe bir din empoze etmenin uygun olmadığı konusunda hemfikirdir.

İdeal olarak, çocuğun farklı inançları keşfetmesine ve zihinsel olarak bu kararı kendisi için verecek kadar olgunlaştığında kendi dini inancını seçmesine izin vermelisiniz."

İslama göre zaten her insan Müslüman olarak doğuyor. Ondan sonra ise birey etrafından gördüklerinden etkilenirse veya ailesinden gördüğü din İslam dininden çıkıyor.

Niye öğretilmesin? Sen her dinsizi, iyi bir insan mı sanıyorsun? Okulda çocukları görüyorsun, ellerinde telefon, ağızlarında küfür ve her türlü pisliği yapacak durumdular. Sigara, alkol, uyuşturucu, zina.

Bunlar din ve ahlak eksiliği. Kuran kursunda ise böyle davranışları hiç görmedim. Olsa bile okuldaki gibi yoğun değildir.

Okul kötü, kuran kursu iyi demiyorum, sadece insanlar, din ve ahlaktan ne kadar uzaklışırsa pislikleşirler.

Ayrıca her okuyandan da bir şey olmaz, sanki okula gidince alim, çağdaş ve vatana millete hayırlı biri olunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…